Empo TV
Ola og regissør Ragnhild Nøst Bergem vant Gullruten for beste dokumentarfilm. Her fotografert på festpremieren på Gimle kino.
 Foto: Olivier Stene Johansen

Ola og regissør Ragnhild Nøst Bergem vant Gullruten for beste dokumentarfilm. Her fotografert på festpremieren på Gimle kino. Foto: Olivier Stene Johansen

"Ola - En helt vanlig uvanlig fyr" vant Gullruten

"Dette er ubeskrivelig stort, sa en rørt Ola på scenen, etter at at han og regissøren, Ragnhild Nøst Bergem, mottok prisen". Ola Henningsen fra Andebu, og regissør Ragnhild Nøst Bergem, vant Gullruten for beste dokumentarfilm.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2024 kl 12:37

TV-bransjen var kommet til Grieghallen i Bergen for prisutdelingen av Gullruten. I kategorien «Beste dokumentar» var det historien om Ola Henningsen, i filmen «En helt vanlig uvanlig fyr» som vant. Filmen handler om Ola, som bor på Vidaråsen i Andebu, en landsby der personer med og uten utviklingshemming lever side om side. I dokumentaren følger regissøren Ola over flere år, og resultatet ble altså en film som lørdag vant pris.

«Wow! Tusen, tusen takk! Nå er jeg skikkelig glad. Takk til alle som har vært med på å lage filmen siden jeg startet å filme i 2014. Takk til alle på Vidaråsen der du bor. Dette er en film om ditt liv. Du tør å ta sjanser, du er en stor inspirasjon og du har kloke tanker om livet. Tusen takk til deg, sa regissøren da hun sto side om side med Henningsen på scenen lørdag kveld». «Takk for at du lot meg få sjansen, sa hovedpersonen i filmen mens han tørket en tåre fra øyet».

Les hele saken i Sandefjords blad:
Ola vant Gullruten: – Ubeskrivelig stort

Nøkkelord

#DokumentarfilmVis flere