Empo TV

Eliteserie-oppsettet for 2021 er offentliggjort

(starttidspunkter i parentes)

Publisert:

- I år planlegger vi for et normalår. Spilleplanen bygger på godt innarbeidede forutsetninger, i tillegg er det søkt å legge til rette for lagene som skal ut i UEFA-turneringer. Eliteserien tar pause ved inngangen til EM og gjenopptas ved slutten av gruppespillet. Med ett unntak er rundene lagt til spillefrie dager i EM. Vi er også fornøyd med at vi, i et tett kampprogram, har lykkes med å tilfredsstille de aller fleste klubbønsker, sier leder av Norges fotballforbunds (NFF) konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Årets eliteserie starter søndag 5. april (andre påskedag) og slutter søndag 28. november. Under følger noen høydepunkter fra to av årets runder.

Runde 1 - mandag 5. april

Eliteserien 2021 sparkes i gang kl. 15:00 når Stabæk tar imot Odd på Nadderud Stadion i Bærum. Med unntak av Vålerengas kamp mot Molde (som starter kl. 20:00) begynner de resterende 6 kampene kl. 18:00. Her er det verdt å merke seg at Bodø/Glimt tar imot Brann på Aspmyra, mens Tromsø, som har rykket opp fra OBOS-ligaen (1. divisjon), spiller sin første kamp mot Haugesund i, nettopp, Haugesund.

Runde 8 - søndag 16. mai

16. mai-runden er for mange høydepunktet ved Eliteserien, og i år blir det mange lokaloppgjør. Som nevnt er Tromsø tilbake i Eliteserien, og denne gangen venter seriemester Bodø/Glimt på dem på Aspmyra, en kamp som du kan se fra kl. 18:00. På Intility Arena i Oslo tar Vålerenga imot Stabæk kl. 20:00, mens det blir innbyrdes fylkesoppgjør når Odd møter Sandefjord. (18:00). Kristiansund møter Molde (18:00), mens Brann møter Haugesund (18:00).

- Vi er særlig fornøyd med få rendyrka Eliteserien til helg, samtidig som OBOS-ligaen får "skinne" alene. OBOS-ligaen spilles 15 serierunder på mandager, for øvrig midtuke og helg når Eliteserien har fri. For alle som elsker norsk fotball tror vi grepet med ulike kamptidspunkter på vår-, sommer- og høst vil bli satt pris på, sier kommersiell leder i Norsk Toppfotball, Pål Breen.

Med andre ord: La Eliteserien 2021 begynne - og målene fosse inn!

Les hele Eliteserie-oppsettet: Slik spilles Eliteserien 2021 / Eliteserien

Kilde: eliteserien.no

Publisert av: Anders Teslo