Empo TV

EM-nytt torsdag 1. juli 2021

8-delsfinalene er unnagjort, og nå gjenstår det 7 kamper i årets fotball-EM. Til helgen (fredag 2. og lørdag 3. juli) er det klart for kvartfinaler, mens semifinalene spilles mellom tirsdag 6. og onsdag 7. juli. Finalen spilles søndag 11. juli på Wembley, og det var nettopp Wembley som tirsdag kveld var vertskap for det som ble en historisk kamp.

Publisert:

For første gang i nyere tid vant England over Tyskland. Resultatet ble 2-0, og dermed er England kvalifisert for kvartfinalen, som de skal spille mot Ukraina. Med det ristet også engelskmennene av seg et traume som har vart i over 50 år, for England har ikke hatt noen stor suksess når det kommer til kamper der motstanderen het Tyskland. For landslagssjef Gareth Southgate, som under EM i England 1996 var med på det engelske landslaget, var seieren en stor triumf.

Mens England feiret seieren over Tyskland, fortsatte spenningen på Hampden Park i den skotske byen Glasgow. Sverige møtte Ukraina i den siste 8-delsfinalen, som inneholdt flere bommerter enn scoringer. I det 27. minutt scorte ukrainske Oleksandr Zintsjenko, og 16 minutter senere utlignet svenske Emil Forsberg, men etterpå skjedde det nærmest ingenting, og kampen gikk til ekstraomganger. I det 98. minutt pådro Marcus Danielson seg det som tilsynelatende var et gult kort. Men etter at dommeren fikk beskjed av videodommeren om å se på hendelsen som førte til det gule kortet, ble kortet endret til rødt - og Danielson måtte gå av banen. Herfra og ut tenkte mange at det ville gå til straffesparkkonkurranse, men slik gikk det ikke, ettersom Artem Dovbyk ga Ukraina ledelsen i det 121. minutt. Dermed er Sverige ute av EM, mens Ukraina møter England på lørdag.

Under følger en oversikt over når kvartfinalene går, og hvilken kanal de går på.

Fredag 2. juli: Sveits - Spania (NRK 1, kl. 18:00), Belgia - Italia (TV2, kl. 21:00)

Lørdag 3. juli: Tsjekkia - Danmark (TV2, kl. 18:00), Ukraina - England (NRK 1, kl. 21:00)

Les hele saken: Raudt kort sette sinna i kok i Sverige Ukraina kampen – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo