Empo TV

Får endelig tilbud om BPA

Etter ett og et halvt års kamp har ekteparet Kine Renate Johansen og Eivind Moa fått tilbud om brukerstyrt personlig assistanse (også kjent som BPA) til deres 5 år gamle datter, Live.

Publisert:

Live har en sjelden genfeil, og hennes mentale alder er som et spedbarn. I tillegg har hun epilepsi, og hun mangler døgnrytme. Det siste medfører at hun kan våkne og sovne til enhver tid, og hun trenger oppsyn døgnet rundt. - Hun har det bra i sin boble, og det er en trøst for vår del. Men det er vår sorg å se alt hun ikke klarer å få til, sier Kine Renate. På grunn av datterens situasjon har hun ikke jobbet siden fødselen, og Eivind har mottatt pleiepenger siden 2019.

I starten av 2020 bestemte familien seg for å søke om BPA fra hjemkommunen Overhalla. I søknaden ba familien om at tjenesten skulle være tilgjengelig 24 timer i døgnet, men tilbudet de fikk fra kommunen lød på 30 timer i uka. Da de klagde inn tilbudet til datidens fylkesmann fikk de tilbud om 86 timer, og etter å ha søkt om et nytt tilbud fra kommunen (samt å levere inn en ny klage til statsforvalteren) ble det 22. juni i år vedtatt at familien får 186 timer med BPA i uka, noe som gjør at 10 ansatte deler på å passe på Live. - Framtiden er bare lys. Nå handler det om å få tak i nok folk, sier Kine Renate.

Les hele saken: Søkte om brukerstyrt personlig assistent (BPA) til Overhalla - klaget til Statsforvalteren – NRK Trøndelag – Lokale nyheter, TV og radio

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo