Empo TV

Foldvik Familiepark med aktiviteter for funksjonshemmede

Foldvik Familepark i Brunlanes ved Stavern ønsker å tilby aktiviteter for personer med en funksjonsnedsettelse eller som sitter i rullestol. Tilbudet har vært planlagt i over ti år, ifølge ekteparet Helene og Sigmund Foldvik. De gleder seg til å vise frem noe som har vært planlagt i lang tid.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2024 kl 10:06

«Jeg er ganske sikker på at vi er den eneste fornøyelsesparken i Norge, der det legges til rette på et dedikert område på denne måten», sier Helene Foldvik.

Allerede er det kommet på plass et utendørs område med musikkinstrumenter, huskestativ, gravemaskin, sandkasse og et snurreapparat. Alt tilpasset rullestolbrukere og folk med funksjonsnedsettelse. Neste sesong vil området bli utvidet med et eget sanserom. Det blir et lydtett rom med blant annet vibroakustiske senger, hvor vibrasjoner og lyder stimulerer kroppen og sinnet.

Mange barn har behov for stillhet, og det er mye som kan benyttes til formålet», sier Helene Foldvik.

«Vi har stadig fått tilbakemeldinger fra rullestolbrukere om små forandringer vi burde gjøre. Det synes vi er fint, og vi tilstreber en mest mulig universell utforming av alle aktiviteter vi tilbyr. Det handler ganske enkelt om å kunne ivareta alle våre gjester», sier Sigmund Foldvik. På huskestativet i parken kan gjestene kjøre rett om bord med rullestol. Nye stellebenker hvor rullestolbrukere er en del av den nye satsingen. Ekteparet Foldvik forteller også at de har laget flere stier i familieparken, slik at det blir mer rullestolvennlig å komme seg rundt.

Inspirasjon til parken har de hentet fra reiser i Europa og USA. Leveransørene tilbyr stasig flere tilrettelagte produkter Et mer inkluderende samfunn, er ikke bare i tiden, men vi føler at det treffer veldig godt med vårt konsept, sier Sigmund Foldvik. Helene Foldvik forteller at Sanseskogen vil være åpen for aller, men oppfordrer publikum til å vise hensyn. «Uansett om du er stor eller liten, funksjonshemmet eller frisk, er Sanseskogen et sted der du kan finne glede og inspirasjon. Vi oppfordrer folk til å vise hensyn og at rullestolbrukere eller andre med funksjonsnedsettelse gis første prioritet til å benytte seg av Sanseskogen» sier hun.

I forlengelse av dette prosjektet lanserer familieparken også noe de har kalt «Foldvikvenn». «Ikke alle funksjonsnedsettinger er synlige, og vi lanserer et armbånd som gjester med ledsagerbevis kan benytte. Det vil være en diskrét måte å fortelle våre ansatte at du kanskje har behov for litt ekstra hjelp. Armbåndet gir også enkelte andre fordeler», forteller Helene Foldvik. I sommer er åpningsdatoen satt til lørdag 18. mai, på selveste pinseaften. Det blir neppe noen stor overraskelse om Foffa også dukker opp for å hilse på alle barna. I fjor var det 90.000 mennesker innenfor portene i Foldvik Familiepark. Da satte familieparken sågar en dagsrekord med 4.468 besøkende.

Helene og Sigmund Foldvik forteller at også i år kommer det mest sannsynlig et par nyvinninger i parken, men de vil inntil videre holde kortene tett til brystet. De har fortsatt ikke mottatt de nødvendige godkjennelser fra kommunen.

Les hele saken:
En nasjonal nyhet fra Brunlanes: – Jeg er ganske sikker på at vi er de eneste i landet

Kilde: Østlandsposten/op.no

Nøkkelord

#FritidVis flere