Empo TV

Frykter flere smittede før fotball-EM starter

Fredag sparkes det 16. europamesterskapet i fotball i gang, etter å ha vært utsatt siden i fjor. Nå har både Sverige og Spanias landslag blitt rammet av covid-19 - 5 dager før landene spiller mot hverandre i gruppe E.

Publisert:

I Sveriges tropp har både Dejan Kulusevski (Juventus) og Mattias Svanberg (Bologna) testet positivt, og Kulusevski må dermed oppleve kampen fra tilskuerplass. - Det er ekstremt uheldig, sier landslagssjef Janne Andersson ifølge den svenske avisen Ekspressen. Kulusevski var først ute til å teste seg, og da resultatet ble klart håpet man at ingen av de andre spillerne var smittet. Men desverre; kort tid etterpå kom det også frem at Svanberg hadde testet positivt - Det skaper litt bekymring. Samtidig håndterer vi det slik vi skal, og jeg er trygg på legene våre, sier Andersson. Nå er de både Kulusevski og Svanberg isolert, og det svenske landslaget har varslet at smittevernrutinene strammes inn.

I den spanske troppen er det verre; her har hele troppen blitt satt i karantene etter at Sergio Busquets (Barcelona) avga en positiv koronatest på søndag. Som følge av dette måtte det spanske U21-landslaget hentes inn på kort varsel for å spille lagets generalprøven mot Litauen på tirsdag. Også Diego Llorente (Leeds) testet positivt, og landslagssjef Luis Enrique har bedt erstattere om å trå til dersom koronasmitten sprer seg på landslaget. - Vi har identifisert dem som har vært nærmest ham, som har smittet og spist med ham eller vært nær ham i bussen. Ingen av dem har symptomer. De ble testet i dag, og vi får svar på testene ganske snart. Om de er blitt smittet så skjedde det trolig i går, og da vil det gi positivt svar senere i uken, sa den spanske landslagslegen Anders Valentin under en pressekonferanse. Han fortalte videre at det dreiser seg om fire spillere, men nevnte ikke navn.

Sluttvis i saken kan det nevnes at det er 6 grupper med 4 land i hver gruppe (24 land totalt), og de to beste fra hver gruppe går videre. I tillegg går de fire beste 3. plassene videre. Under kan du se gruppeoppsettet (gruppenes vertsbyer i parentes)

Gruppe A: Italia, Sveits, Tyrkia, Wales (Baku og Roma)

Gruppe B: Belgia, Danmark, Finland, Russland (København og Sankt Petersburg)

Gruppe C: Nederland, Nord-Makedonia, Ukraina, Østerrike (Amsterdam og Bucuresti)

Gruppe D: England. Kroatia, Skottland, Tsjekkia (Glasgow og London)

Gruppe E: Polen, Slovakia, Spania, Sverige (Sankt Petersburg og Sevilla)

Gruppe F: Frankrike, Portugal, Tyskland, Ungarn (Budapest og München)

Les hele saken: Sverige frykter flere smittede spillere: – Det skaper litt bekymring – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo