Empo TV

Karsten Warholm tok OL-gull på 400 meter hekk

Tirsdag morgen norsk tid tok Karsten Warholm OL-gull på 400 meter hekk i Tokyo. Ikke nok med det - han satte også ny verdensrekord med tiden 45,94!

Publisert:

- Jeg visste da jeg gikk forbi Samba og Dos Santos på hekk 5-6, at jeg sprang fort og kjente meg bra. Jeg visste at om Rai kom opp på siden, hadde også han vært med på en hurra-tur i starten der. Jeg visste at ingen ville komme inn på slutten med masse krefter. Planen min var i dag å dra med gutta på et lite helvete, og hente det inn, sa Karsten Warholm på den etterfølgende pressekonferansen. Han la til: - I dag gikk jeg ut som jeg aldri har gjort før. Vi - for det er et lagarbeid - har truffet skikkelig med formen.

Tiden 45,94 er historisk. Ingen har noen gang klart å løpe under 46 sekunder på 400 m hekk, og Warholm og treneren hans, Leif Olav Alnes, har snakket om grensen tidligere. - Vi har snakket mye om det faktisk, men kun på kammerset. Det er helt hinsides, sa Alnes til mediene i etterkant av gulløpet. Og det var ikke bare Warholm som kunne være fornøyd denne dagen, for sølvvinner Rai Benjamin (USA) slo også den tidligere verdensrekorden (som var på 46,70) ved å løpe inn til 46,17. - Bolts 9,58 er ikke bedre enn dette, sa Benjamin etter løpet, og viste til at Usain Bolt (Jamaica) løp inn til 9,58 under sommer-OL i London i 2012.

Reaksjonene på Warholms OL-gull har i etterkant vært mange, og hjemme i Ulsteinvik var moren hans, Kristin Gølin Haddal, i tårer: - En ting er å vinne, men jeg må se flere ganger på den tiden der. Jeg har bare lyst til å hyle av glede. Se på den fantastiske gutten, sa Haddal til Discovery. Den tidligere NFL-spilleren Shannon Sharpe kunne heller ikke tro sine egne øyne. - Folkens, jeg tror ikke dere forstår hva vi nettopp så. En fyr løp under 46 sekunder på 400 meter hekk. Det er Beamons hopp i Mexico, Bolt under 9,6 på 100 meter. Jeg så Kevin Young løpe 46,78 i Barcelona, jeg kan fortsatt ikke tro at Warholm løp så fort, twitret Sharpe.

Les hele saken: Slik forklarer Warholm rekordsjokket: – Gikk ut som aldri før – VG

Kilde: vg.no

Publisert av: Anders Teslo