Empo TV

Klæbo trekker VM-anken

Onsdag trakk langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo anken som han og Norges Skiforbund sendte inn etter at Klæbo mistet 5-milsgullet etter å ha gått i mål under årets ski-VM i tyske Oberstdorf.

Publisert:

- Jeg orker rett og slett ikke å forfølge saken videre med en anke, uansett om jeg skulle ha vunnet fram eller ikke. Jeg vil si stopp når det gjelder denne saken. Det gjør jeg nå. Og jeg har varslet forbundet om avgjørelsen min, sier Klæbo til NRK. Beslutningen om å trekke anken ble gitt av ham selv, og selv om anken nå er historie, er Klæbo uenig i juryens beslutning om å diske ham. - Jeg står for at jeg ikke har gjort noe galt, og at jeg ikke har hindret noen, sier han, og legger til: - Jeg trekker anken fordi jeg føler at det handlet om å komme først i mål på søndag. Det blir feil at jurister og advokater skal avgjøre hvem som fikk gullet. Jeg må bare se fremover, for jeg orker ikke å bruke tid på det, sier han videre, og legger til: - Jeg føler at det blir feil å fortsette denne prosessen. Jeg ønsker å tenke positivt, samt legge dette bak meg. Jeg vil ikke bli oppfattet som en sytende skiløper.

Treneren til russiske Aleksandr Bolsjunov, Marcus Cramer, sier at han ikke var forberedt på at Norge trakk anken, og sier samtidig at Klæbos anke ikke var god nok. - Det er en stor overraskelse og ganske interessant. For når du starter med en anke, da bør du ha dine grunner som gjør deg sikker på at at avgjørelsen går i din favør, sier Cramer, som legger til: - Samtidig tenker jeg at det ikke var noen sjanse for å nå gjennom med en anke. Reglene er for meg klare.

Langrennssjef Espen Bjervig mener avgjørelsen var riktig. - Formelt er det skiforbundet som leverer anken, men vi har gjort det i samarbeid med Johannes. Da han fikk tenkt seg om og sett at det ikke ligger verdi å jobbe bakover i tid, men heller se positivt og se fremover, så tenker jeg at det støttes 100 prosent, sier Bjervig til NRK.

- Nå vil jeg at Emil skal få heder og ære som en ekte vinner. Han er en kjempegod kompis. Han fortjener en ekte hyllest og en god fest, sier Klæbo og gratulerer Iversen med gullet. Og Bolsjunov blir også gratulert: - Jeg ser fram til å treffe Bolsjunov igjen. Jeg vil gratulere ham. Vi skal konkurrere i mange år fremover. Da er det fint at vi to har et greit forhold. Jeg skal forholde meg til ham som jeg har gjort tidligere. Han er en god skiløper som jeg håper jeg kan slå. Så kommer det en ny mulighet til helgen, sier han videre.

Les hele saken: Skiforbundet trekker Klæbo-anken

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo