Empo TV

Utviklingshemmede Tor Inge (59) ble pleietrengende etter blind vold

Nå er en mindreårig tiltalt for den grove volden som har gjort Tor Inge avhengig av hjelp til alt. 59-åringen fra, var en aktiv mann som gledet mange i bygda Vea på Karmøy der han bodde. Nå tilbringer han dagene i senga eller i rullestolen, og trenger hjelp til alt, skriver NRK

Publisert:

Ifølge tiltalen, som nå er tatt ut av Haugaland og Sunnhordland tingrett, ble Tor Inge Dahl slått i bakken med knyttneve av en mindreårig gutt. «Han har ikke noe liv lenger. Det er totalt forandret. Han kan ikke spise selv, eller bruke hendene eller kroppen til noe. Han er avhengig av hjelp døgnet rundt», forteller Martin Dahl, broren til Tor Inge. Dahl ble påført flere brudd i ansiktet, hodeskallen og blødning i hjernen. Ifølge tiltalen er den medisinske invaliditeten til Tor Inge Dahl estimert til 75 til 100 prosent. Dahl ble operert ved Haukeland universitetssjukehus etter overfallet, og var lenge tilkoblet respirator.

Etter et rehabiliteringsopphold på Nordås, ble han overført til Vea sjukehjem i januar, hvor han fortsatt er innlagt.

NRK har vært i kontakt med guttens forsvarer, advokat Christina Winsor. Hun ønsker foreløpig ikke å kommentere tiltalen. Selve volden mot Tor Inge Dahl ble filmet, og videoen ble delt i sosiale medier. NRK har sett videoen, og den viser at Dahl ble angrepet uten noen form for provokasjon. Dette har statsadvokaten i Rogaland også lagt vekt på i tiltalen.Rettssaken mot gutten som er tiltalt for grov kroppsskade mot Tor Inge Dahl starter i Haugaland og Sunnhordland tingrett 13. mars. Det er satt av tre dager til saken. Strafferammen for tiltalen er på over seks års fengsel.

Saken er fra NRK:
Ble fullstendig pleietrengende etter grov vold – mindreårig tiltalt