Empo TV

Mener funksjonsnedsettelse kan være en tilleggskompetanse i arbeidslivet

Illustrerende bilde
 Foto: Pxhere

Illustrerende bilde Foto: Pxhere

Daglig leder for rekrutterings- og bemanningsselskapet Inclue AS, Tor Andreas Bremnes, ønsker at Høyre-leder Erna Solberg skal komme på besøk. Det dreier seg om funksjonshemmedes muligheter for å komme inn på arbeidsmarkedet.

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2023 kl 14:20

Årsaken til at Bremnes sendte en invitasjon til Solberg, er at Solberg stilte samme spørsmål til ti ulike statsråder under Stortingets spørretime i forrige uke: "Hvordan kan flere arbeidstakere med de rette kvalifikasjonene få jobb?" - Dette beskrives som problem nummer én når jeg er ute og reiser, sier Solberg til NTB. Hun legger til: - I alle deler av samfunnet er mangel på kvalifisert arbeidskraft en hovedutfordring. Derfor er det viktig å få vite hva som er regjeringens strategi for å jobbe med dette i de enkelte sektorene.

Det er godt dokumentert at funksjonshemmede støter på barrierer på arbeidsmarkedet. For eksempel dokumenterer en studie fra universitetet Oslomet at sjansen for å bli innkalt til jobbintervju synker til det halve, dersom du oppgir i søknaden at du bruker rullestol. - Jeg er enig med Erna at alle som kan og vil jobbe, skal få nødvendig tilrettelegging. Men jeg mener at dette ikke utelukkende er et politisk spørsmål. Regjeringen kan gjøre noe. Men kandidatene kan også gjøre noe. Og ikke minst: Arbeidsgiverne må gjøre sin del, sier Bremnes. Han ønsker å fortelle Solberg - ansikt til ansikt - hvorfor det er viktig å "rehumanisere rekruttering". Med dette mener han følgende: - For å få et mangfold, må vi rekruttere på en mangfoldig måte. Vi må inn under huden på folk for å vite hvem de er, ut over utdannelse og erfaring. Vi må finne ut hva de kan tilby. Det er i denne sammenhengen at Inclue-sjefen snakker om funksjonshemmede som en tilleggskompetanse. Noe han gjerne håper at den fremste opposisjonspolitikeren i Norge innser. - Lever du med funksjonsnedsettelse, har du lært mye om hvordan du kan være nødt til å omstille deg på sparket, men også hvordan du planlegger for nesten alt i hverdagen. Dette er ferdigheter som kan overføres til å planlegge prosjekter. Men slik kompetanse står aldri på en CV, og det etterspørres aldri i stillingsannonser, sier Bremnes.

Les hele saken: Inviterer Erna for å fortelle hvordan funksjonshemmede kan få jobb

Kilde: Handikapnytt.no