Empo TV

Ny utsilling på Teknisk Museum

I/O - En reise i tid og CD-ROM!

Foto: Teknisk Museum (CC)

Foto: Teknisk Museum (CC)

I/O (en forkortelse for input/output) er innen datateknikk til kommunikasjon mellom et informasjonsbehandlingssystem (for eksempel en datamaskin) og utenomverdenen – muligens et menneske eller et annet informasjonsbehandlingssystem. I/O er også navnet på Norsk Teknisk Museums splitter nye teknologiutstilling som viser en komplett tidsreise i hvordan vi mennesker bruker teknologi til informasjon, utdannelse, underholdning og kontakt.

Publisert:

Ved hjelp av kunstig intelligens kan du via en egen minnepinne du tar med deg på vei inn i utstillingen lage din egen avatar for og finne akkurat det i utstillingen som er mest interessant for akkurat deg. Her er det nemlig MYE! Alt fra din og dine foreldres barndoms spillkonsoller, til Norges første superdatamaskin som var så stor at den fylte et helt klasserom, via gamle mobiltelefoner med batteri på 80 kilo og ringetid på en halvtime. Du kan også spille analog Minecraft, ringe i en gammeldags telefonkiosk, spille Marble Madness på storskjerm og konkurrere i morse til musikk i en nyvinning som minner mistenkelig om Dance Dance Revolution, for å nevne noe. Siden utstillingen blir "ny" hver gang du legger inn dine valg, vil utstillingen presentere deg for gjenstandene og historien (og historiene) på forskjellige måter – hver gang.

Dette er den første teknologiutstilling i Norge som viser bredde, variasjon og utvkiling på en interaktiv og lærerik måte for alle aldersgrupper, den lar unge få ett innblikk i hvor vanskelig ting var før, og den lar gamle få se hvor lurt det kan være å følge med i tiden!

Men verken ord eller bilder kan beskrive det råeste Norges Råeste Museum har bydd på siden Game On! Derfor er det bare én ting å si: DRA DIT FOLKENS!