Empo TV

Mar Galcerán (45) er Spanias første parlamentariker med Downs

Helt siden Mar Galcerán var 18 år gammel har Galcerán vært aktiv i spansk politikk. Hun meldte seg da inn i det konservative partiet Partido Popular (PP), på norsk Folkets parti. Hun har kjempet lenge for at folk med en utviklingshemming skal ha en plass i samfunnsdebatten. Nå har hun selv skrevet historie, som Spanias første parlamentariker med Downs syndrom.

Publisert:

Dette skriver The Guardian. De skriver at I fjor kom Mar Galcerán seg inn på valglistene til partiet for det regionale valget i Valencia, der hun sto oppført på 20. plass. Et halvår senere er hun valgt inn i det regionale parlamentet. Mar Galcerán er glad for tilliten, men fortsetter arbeidet mot en mer inklusiv verden. «Det er enestående. Samfunnet begynner å se at folk med Downs syndrom har mye å bidra med, men det er fortsatt en lang vei å gå», sier Galcerán.

Også partileder Carlon Mazón har uttalt seg. På X/Twitter ønsker han henne velkommen. «Gode nyheter for politikken, vi bryter ned barrierer», skriver han. Galcerán er en av bare en håndfull med Downs syndrom som har klart å komme seg i en høytstående politisk posisjon, skriver The Guardian. Reaksjonene forteller hun selv har vært blandet. En gjenganger er at folk ikke tror hun er kapabel til å gjøre jobben. «Men disse folkene kjenner verken meg eller bakgrunnen min», sier hun.

45-åringen kjenner likevel på et stort ansvar, både overfor folket i Valencia, men også overfor folk som har en utviklingshemming. Hun sier hun vil at folk skal se henne som et menneske, og ikke for hennes funksjonshemming.

Les hele saken:
Første med Downs syndrom: - Gode nyheter

Kilde: Sol.no