Empo TV

Om NFU Trøndelags sommerleir

Nå for tiden (uke 32) er 50 deltakere samlet til Norsk Forbund for Utviklingshemmedes (NFU) sommerleir på Peder Morset Folkehøyskole i Selbu, og der arrangeres det mange forskjellige aktiviteter.

Publisert:

- Mange har kommet langveisfra og vi har deltagere fra Bodø i nord til Tvedestrand i sør, sier leirsjef Steinar Nyland. Han forteller at det lenge var usikkert om leiren kunne arrangeres, men at man til slutt klarte å få den i stand. På sommerleiren er det kan man lage leiravis, ta bilder, dra på tur og snakke om temaer som helse, samliv og livsstil. Det finnes flere ting å gjøre, og i løpet av uka kommer man til å dra på utflukt til Tydal. Der vil man kunne møte lamaer, esler, påfugler og alpakka - dyr man sjelden opplever i dagliglivet. - "Værgudene" har virkelig vært med og lagt til rette med et fantastisk sommervær denne uka så det ligger til rette for strandliv og bading, både på Selbustrand og ved Vikaengene, sier Nyland, og legger til: - Vi er også veldig takknemlig for den gjestfriheten og hjelpen vi har fått av rektor Arild Moen og ansatte ved Peder Morset Folkehøgskole, i tillegg til Karin Galåen ved Frivillighetssentralen i Selbu.

Under sommerleir-uka blir det arrangert diskotek, og deltakerne kan også delta på teaterkurs. Mot slutten av uka vil det bli arrangert et møte med trønderske politikere, før det skal avholdes en lokal variant av stortingsvalget for leirdeltakerne.

Les hele saken: Sommerleir NFU: Hvorfor dra til Syden når man kan dra til Selbu? (nearadio.no)

Kilde: nearadio.no

Publisert av: Anders Teslo