Empo TV

Regjeringen viderefører koronatiltakene i 3 uker til

Onsdag ble det kjent at regjeringen viderefører koronarestriksjonene i minst 3 uker til. Målet er at vi skal få en mest mulig normal julefeiring.

Publisert:

- Vi har fremdeles for høy smitte og et høyt nivå på smitten sammenlignet med for noen uker siden, sa statsminister Erna Solberg (Høyre) på regjeringens pressekonferanse, som foregikk på formiddagen. Hun forklarte videre at det er for tidlig å si om smitteverntiltakene som ble innført i begynnelsen av november er tilstrekkelige, og at regjeringen vil komme med råd for julefeiringen i neste uke.

Videre sa Solberg: - Jeg håper vi om tre uker vil være i en situasjon som åpner for mer sosial kontakt under julefeiringen. Det vil uansett ikke være rom for å planlegge de store jule- eller nyttårsfestene i år. På spørsmål om hvorfor regjeringen utvider tiltakene med tre uker, svarte hun: - Grunnen til det, er at vi mener at vi trenger den tiden for å se helt tydelig nedgang. Så vil vi måtte, når vi kommer med tiltak for julen neste uke, snakke om ulike scenarier og perspektiver på hva smitten er. Statsministeren tror uansett at det er er lite aktuelt å lette på alle tiltakene før julen ringes inn. - Vi må sørge for at vi ikke får en oppblomstring i julen, sa hun.

Under pressekonferansen kommenterte Solberg - for første gang - når Norge kan få en eller flere koronvaksiner. - Det er håp om at myndighetene i EU kan godkjenne en eller flere vaksiner i løpet av året. Det betyr forhåpentligvis at vi kan starte vaksineringen av prioriterte grupper allerede tidlig i 2021, sa Solberg.

Les hele saken: Nasjonale tiltak må vare i minst tre uker til – VG

Kilde: vg.no

Publisert av: Anders Teslo