Empo TV

Skarstein forsvares av lillesøsteren

Vi i Empo TV har tidligere skrevet om Birgit Skarsteins innsats i Skal vi danse 2020s premieresending, og sammen med dansepartner Philip Raabe ble hun belønnet med 28 poeng og førsteplass. I forkant av sendingen var Skarstein åpen om at hun hadde mottatt hets fra folk som mente at rullestolbrukere ikke hadde noe på et dansegulv å gjøre, og nå får hun familiær støtte.

Publisert:

I et Facebook-innlegg som Birgits lillesøster, Anne Christine Røkkum Skarstein, la ut lørdag ettermiddag tar hun et oppgjør med hetsen som storesøsteren hennes har blitt utsatt for.

"Det er få ganger jeg uttaler meg om hva jeg hører eller leser, for har man en søster som er en offentlig person så må man også venne seg til at alt man leser ikke alltid er like positivt. MEN!! Når jeg som søster og medmenneske sitter å leser visse kommentarer til voksne folk føler jeg nå et behov for å si noe!", skriver Skarstein i starten av innlegget, før hun fortsetter: "Jeg blir sjokkert, trist og ikke minst forbanna når jeg leser hva folk skriver og når Birgit forteller hva hva folk får seg til å sende i private meldinger til henne. At voksne som e både foreldre og besteforeldre mener det er på SIN plass å skrive blant annet "rullestolbrukere kan ikke danse" "Du har ingen ting på skal vi danske å gjøre fordi kroppen din ikke er fin å se på " "du vil kun få sympatistemmer" "mennesker i rullestol har ingen ting på tv å gjøre" "Det hadde vært bedre om du avsluttet ditt eget liv..."

På spørsmål fra TV2 om hvorfor hun legger ut innlegget, svarer Anne Christine Skarstein: - Det er alltid folk som vil ha sin mening om henne og det hun sier, og det har jeg klart å la passere, men nå er folk mye styggere. Og det er ekstra provoserende at det skjer bare fordi hun skal gjøre noe så fint, artig og uskyldig som å danse. Det er så dumt, og jeg blir så sint! Hun fortsetter: - Det er helt greit å kommentere om de ikke er enig i det Birgit sier, det er nå en ting, men at hatet tar seg opp fordi hun skal være med på et danseprogram ... Slike kommentarer vil ikke bare såre Birgit, de vil også såre alle andre som sitter i rullestol. Hun ber folk tenke over hvilke holdninger som de ønsker å videreføre til barn og unge.

- Noen har gått så langt som å skrive at Birgits kropp ikke er fin nok til å være med på Skal vi danse. Dette er jo regelrett mobbing! Sist jeg sjekket, så var ikke hensikten med programmet å se på dansernes kropper, sier Anne Christine Skarstein.

Les hele saken: https://www.tv2.no/underholdning/11629923/

Kilde: TV2, Facebook

Publisert av: Anders Teslo