Empo TV

Sølvgutten med slegga

Onsdag skjedde det noe historisk under OL i Tokyo: For første gang fikk en norsk utøver medalje i slegge - og han klarte i tillegg å kaste slegga over 80 meter! Navnet hans er Eivind Henriksen.

Publisert:

- Det er helt sinnssykt. Jeg har nesten mistet stemmen og har ikke så mye ord. Det er som gutta ved siden av sa. Det var min dag i dag, selv om det ble sølv. Jeg perser med tre meter, sa Henriksen til NRK. Og det var litt av en sleggeomgang sum utspilte seg i Tokyo: Først kastet Henriksen 79,18 meter (som var 39 cm lenger enn den tidligere norske rekorden). Så kastet han over 80 meter (80,31), før han avsluttet med 81,58 - som holdt til sølv. - Han har en helt utrolig kveld! Det er noe magisk over det han gjør i sleggeringen. Det er altså så vilt. Han har seks kast i OL, og satte fire norske rekorder. Han tåler presset og svarer, sa NRKs kommentator Jann Post. Og tirsdagens gullhelt Karsten Warholm gratulerte Henriksen på Instagram: "Aldri har en medalje vore meir fortent. Nyt det".

Reisen frem mot OL i Tokyo har ikke vært enkel for Eivind Henriksen - den kan knapt kalles det. Som 21-åring deltok han i London i 2012, der han ble nr. 13, og han måtte stå over Rio de Janeiro-lekene i 2016 pga. en skade. Og for snart 3 år siden døde treneren hans, Einar Brynemo. - Jeg tror han hadde blitt rørt. Han var en sånn type person som blir lett rørt. Jeg skulle gjerne hatt ham her, sier Henriksen. På spørsmål om hvor mye Brynemo hadde å si for sølvet, svarer han: - Mye. Han bodde i Kragerø. Han kjørte tre timer hver vei for å trene oss en gang i uka. Han sto på og analyserte videoer. Han har virkelig stått på og gjort dette nesten frivillig. Det koster litt å kjøre fra Kragerø en gang i uka.

Men det har også vært oppturer. For 11 måneder siden fikk Henriksen og samboeren Lene Marie Hansen deres første barn, Emil Johan. Og ved siden av sleggekastingen jobber han som sjåfør. - Jeg må takke samboeren for at hun har stått på og tatt absolutt alle netter siden han kom. Jeg har fått sove på eget rom i to, tre måneder, og hun har virkelig stått på så jeg skulle få forberede meg, sier han.

Les hele saken: Historiske Henriksen knuste den norske rekorden og tok OL-sølv – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo