Empo TV

Special Olympics 2023 er i gang

Storslått åpningsseremoni i Berlin

Special Olympics Logo
 Foto: Wikimedia Commons

Special Olympics Logo Foto: Wikimedia Commons

Lørdag kveld ble åpningsseremonien for Special Olympics World Summer Games 2023 avholdt på Olympiastadion i Berlin, som var fylt av flere tusen forventingsfulle publikummere.

Publisert:

Og publikum fikk det de hadde håpet på, for det ble en festfylt og fargesprakende åpningsseremoni, med både akrobatikk og musikk på menyen. Sistnevnte sto den norske gruppa Madcon for, ettersom de står for den offisielle sangen til årets Special Olympics. Den heter "Are You Ready". - Åpningsseremonien var veldig bra, jeg er stor fan av Madcon. Det er veldig gøy å være her, jeg får oppleve så mye, sier den norske svømmeren Eirik Vagstad Brunstad. Lekene ble åpnet av Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier.

Norge har sendt 43 utøverne sørover til Berlin, og sammen kjemper de om å stå på seierspallen i årets leker. Det skal konkurreres i 26 idretter, og Norge deltar i badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn. - Det var nok litt sjokk til å begynne med, men nå har de begynt å nyte opplevelsen. De er i gang med trening og konkurranser, og snart begynner alvoret å senke seg. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Mette Berg, som er leder for den norske troppen.

Les hele saken: Special Olympics er i gang: – En fantastisk opplevelse

Kilde: handikapnytt.no, youtube.com, specialolympics.org