Empo TV

Paralympics:

Lekene i Beijing nærmer seg

Kvotetrøbbel hos den norske PL-troppen

Foto: Lillehammer 2021/Gisle Johnsen

Foto: Lillehammer 2021/Gisle Johnsen

Fredag 4. mars åpnes de paralympiske vinterlekene i Kinas hovedstad, Beijing. Norge stiller med en tropp på 14 medlemmer, men det skulle ha vært 16.

Publisert:

Årsaken til at troppen er redusert med to mann er at Trygve Toskedal Larsen (langrenn) og Magnus Valø Balchen (alpint) ikke har kvoteplasser, og mens det for Larsens del skyldes at det ble begått en feil i kvoteregistreringen, har Balchen ikke fått plass siden han ikke hadde internasjonal lisens i 2021. Det må nevnes at han tidligere i vinter fikk bekreftet kvoteplass, men senere kom den Internasjonale Paralympiske komité (IPC) med en kontrabeskjed.

- Dette er en regelhenvisning vi ikke godtar, og saken er påklaget til IPC. Det kan ikke være riktig at utøvere som er gode nok inneværende sesong ikke får delta i Paralympics fordi de ikke konkurrerte foregående år, sier Cato Zahl Pedersen, som er hovedtrener for Paralympics i Olympiatoppen til NTB.

Trygve Toskedal Larsen skulle deltatt i sitt første Paralympics etter at han gikk fra sittende til stående klasse i langrenn. Etter at han ble nr. 4 i det siste verdenscuprennet begynte han å drømme om å stå på pallen. - Jeg har bare blitt bedre og bedre, og jeg føler at jeg hadde ordentlige medaljesjanser. Da er det enda surere. Dette er virkelig noe jeg så frem til, sier Larsen, som har deltatt i Paralympics siden 2010.


Les hele saken:
Drømmen kunste: - Et hardt slag

Kilde: dagbladet.no, nrk.no/sport