Empo TV

Thomas Daae -22 får endelig delta i internasjonale Para-alpine konkurranser

Illustrerende bilde
 Foto: Pxhere

Illustrerende bilde Foto: Pxhere

En overrasket Thomas Daae (22) får endelig konkurrere i paraalpint. I 8 år har alpinkjøreren fra Kolbotn utenfor Oslo kjempet for å kunne delta i internasjonale pararenn for kortvokste. Både treneren og støtteapparatet (foreldre, onkel og sit-ski alpinist Saltvik Pedersen) var lettet da FIS i våres bestemte at alle kortvokste ski-utøvere skal kunne delta i paraklassen i 2023-2024 sesongen.

Publisert:

Strålende fremskritt for kortvokste og alle de andre alpinistene på para-landslaget. Utestengelsen har vært irriterende, men denne nyheten mener den avtroppende treneren bare er strålende, ifølge VG. – Dette føles som en medalje i seg selv, sier Daae til VG, som drømmer om OL- og VM medaljer. Hans Blattmannhar ledet det norske Alpinlandslaget og har fulgt opp ønsket til Daae. Forslaget hans om å inkludere de kortvokste utøverne i paraalpint ble endelig tatt godt imot av Den internasjonale paralympiske komité (IPC). FIS blir det første vintersportsforbundet som inkluderer kortvokste på et internasjonalt nivå.
Den internasjonale paralympiske komité har satt en maksgrense for høyde på herre- og kvinnesiden med utgangspunkt i regelverket fra sommeridrettene. Vanlig slalåm og storslalåm er de eneste alpingrenene det blir konkurrert i foreløpig. Det blir fire klasser i paraalpint; svaksynte, stående og sittende i tillegg til Thomas sin klasse for kortvokste. FIS har vedtatt at de åpner opp for en prøveordning over 3 sesonger,det vil si frem mot vinter- OL i Cortina i 2026. Parallelt vil forbundene da drive forskning, hvorpå de ser på antall deltakere og ulike hensyn som må tas. Til TV2 og VG røpet Thomas Daae at hen nesten hadde gitt opp alpinist-drømmen sin og begynte på «Plan B», som han kalte det.

Saken er fra VG.no
Les hele saken:
NÅ FÅR THOMAS DAAE KONKURRERE: − I SJOKK