Empo TV

Trondheim har sikret seg pandemi-klausul før ski-VM i 2025

I 2025 er det klart for ski-VM i Trondheim, men som vi alle vet kan ingen forutsi framtiden. Nå har Trondheim kommune og Norges Skiforbund blitt enige om en klausul som skal tre i kraft dersom det før eller under VM skulle oppstå en ny pandemi.

Publisert:

I kontraktene som Det internasjonale skiforbundet (FIS) har undertegnet med de tidligere vertsbyene for ski-VM, finnes det et punkt som går under navnet "Force Majeure". Punktet dreier seg om at man kan avlyse mesterskapet dersom det skulle oppstå en hendelse som menneskelig kontroll, som f.eks. innbrudd, jordskjelv eller krig. Men verken pandemi eller epidemi er ikke nevnt i "Force majeure", og dette har man nå fått ordnet på. - Pandemien ble en "game changer", sier Trondheims finansdirektør, Olaf Løberg. I oktober i fjor ble vertskontrakten undertegnet av FIS og Trondheim kommune, og Løberg sier videre de syntes at kontrakten var ubalansert.

For dersom det skulle oppstå en uforutsett hendelse i Norge vinteren 2025, kunne FIS sluppet å betale en sum på over 100 millioner kr. til kommunen og Skiforbundet for å arrangere VM. Nå er det imidlertid klart at Trondheim kommune og Norges Skiforbund har sikret seg utbetalingene dersom det skulle oppstå en ny pandemi. - Hvis sånne ting skjer, skal partene gå i forhandlinger og man finner en god løsning, sier Løberg. Han fortsetter: - Det var viktig for oss å gå gjennom klausulene rundt avlysning og kompensasjon. Da vi kom godt i gang med dialogen, opplevde FIS som profesjonelle og de hadde forståelse for våre synspunkter.

Les hele saken: Trondheim og Norges Skiforbund sikret seg pandemi-klausul i VM-kontrakten – NRK Trøndelag – Lokale nyheter, TV og radio

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo