Empo TV
Illustrasjonsbilde
 Foto: OpenAI / Dall-E

Illustrasjonsbilde Foto: OpenAI / Dall-E

NAV:

Midlene til aktivitetshjelpemidler er brukt opp.

Økte krav til aktivitetshjelpemidler tømmer NAVs kasse. Brukerorganisasjoner krever svar og aksjonerer for å sikre livsnødvendig utstyr til funksjonshemmede.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2024 kl 11:00

«Jeg synes det er helt hinsides at rammen og tilleggsbevilgningen allerede er brukt opp», sier Roger Amundsen, leder i Landsforeningen for slagrammede (LFS).

Han sier at «vi i LFS kommer til å stå på videre for å vise at det virkelig er et behov for aktivitetshjelpemidler. Vi ønsker både å finne ut hvordan midlene er forvaltet, få medieoppmerksomhet på saken og be om møter med stortingspolitikerne som møtte oss foran Stortinget sist høst».

Handikapnytt skriver at i oktober i fjor aksjonerte Norges Handikapforbund, Landsforeningen for slagrammede og Landsforeningen for ryggmargsskadde foran Stortinget for mer penger til aktivitetshjelpemidler. Organisasjonene har tatt til orde for overslagsbevilgning til aktivitetshjelpemidler, slik at alle som har rett til slike hjelpemidler, får det.

Det er potten for aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år som er tom.

NAV skriver at det fremdeles er mulig å få service og reparasjoner og søke om reservedeler til utstyr du allerede har lånt.

Saken er fra Handikapnytt:
Potten er tom igjen