Empo TV

Ny NRK-serie kan vinne gjeve priser i Cannes i april

"Etterglød" kommer til høsten

Etterglød: Til Cannes
 Foto: Monster Scripted/NRK

Etterglød: Til Cannes Foto: Monster Scripted/NRK

Mellom 1. - 6. april arrangeres den internasjonale seriefestivalen Canneseries, og her skal en rekke TV-serier konkurrere om heder og ære. En av seriene er norsk, og heter "Etterglød".

Publisert:

"Etterglød" handler om den sprudlende og glade Ester som fyller førti. Under bursdagen hennes kommer det ved et uhell frem at hun har kreft, og det som skulle være en hyggelig feiring av en som mange har kjær, blir med ett mer alvorstung. Esters venner og bekjente blir med ett tvunget til å tenke over deres eget liv, ettersom Esters liv når som helst kan ta slutt.

- "Etterglød" er en dramaserie hvor Ester får beskjeden om at hun er alvorlig syk og om hvordan dette påvirker familien og vennene rundt henne. Dette er ikke en serie om motløshet og sorg, men en serie om gleden over å få leve og å gjøre fantastiske ting for dem du elsker, sier seriens regissør, Atle Knudsen, til NRK. Selv mistet han sin kone etter at hun hadde hatt kreft gjennom flere år, men handlingen i "Etterglød" er oppdiktet. Knudsen har tidligere regissert serier som "Uhu!" (2002), "Linus i Svingen" (2004) og "ORPS" (2009), og har laget serien sammen med Kjetil Indregard. I de sentrale rollene finner vi Nina Ellen Ødegaard som Ester, mens Torbjørn Harr spiller Esters ektemann, forskeren Arild, som må finne ut hvordan han kan være familiens støtte. I tillegg finner vi Sara Khorami, Per Kjerstad, Hanne Skille Reitan og Hermann Sabado.

Under vårens seriefestival i Cannes deltar "Etterglød" i en rekken klasser, bl.a. i kategoriene beste serie og beste skuespiller. Om serien vinner noen priser blir klart onsdag 6. april.

Les hele saken:
NRK-serien «Etterglød» til Cannes


Kilde: nrk.no

Nøkkelord

#EtterglødVis flere

#CannesVis flere