Empo TV

Regjeringen bidrar med én milliard til frivillighet og idrett

Torsdag kunngjorde kulturminister Abid Q. Raja at regjeringen legger én milliard kr. på bordet ut året til støtte for frivillighet og idrett.

Publisert:

- Dette gir sektoren mer forutsigbare inntekter og jeg håper dette bidrar til at de kan gjennomføre flere aktiviteter i tiden fremover, sa Raja, som kunngjorde bevilgningen fra kaia i Svolvær. Koronapandemien har ført til økonomiske problemer for både idretten og frivilligheten, og under Rajas pressekonferanse ble det klart at kompensasjonsordningen, som kom på plass i våres, videreføres ut året. Det vil si at man i idrettsklubber og frivillighets også etter 1. september kan søke om å få penger fra myndighetene til å kompensere for tapte inntekter.

Under pressekonferansen sa Raja at det fra 1. januar vil komme på plass en såkalt stimuleringsordning. Hvordan ordningen blir seende ut, skal regjeringen finne ut av sammen med representanter fra de ulike feltene. - Vi ønsker å sikre at det er frivillighet og og kultur også på andre siden av korona, sa Raja, og la til: - Når vi har kontroll, så vil det være mulig å gradvis gå i gang med den kontrollerte gjenåpningen. Hanfortalte også at det for øyeblikket ikke er aktuelt å gå bort fra regelen om maks 200 tilskuere på arrangementer.

I hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæring, Virke, er administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen positiv til bevilgningen. - Det er viktig at kompensasjonen kommer hele bredden av frivilligheten til gode, og ikke bare idretten, sier Kristensen.

Les hele saken: https://www.nrk.no/nordland/korona_-abid-raja-er-i-lofoten-og-forteller-hvordan-idretten-og-frivilligheten-skal-kompenseres-1.15128962

Kilde: nrk.no, virke.no

Publisert av: Anders Teslo