Empo TV
Foto: PxHere

Foto: PxHere

Funkisbanden:

Bruker Snapchat for å vise hverdagen som funksjonshemmet

«Formålet vårt er å vise hverdagen som funksjonshemmet og bryte ned fordommer folk har om funksjonshemmede. Jo mer folk vet, jo lettere er det å være åpen og imøtekommende», forklarer Amalie Rakkestad. Kanalen til Funkisbanden har nådd ut til flere tusen med historier og informasjon om funksjonshemmedes hverdag.

Publisert:

Sammen med Hannah Lunden og Serenne Vikebø i Funkisbanden deler de videoblogger også gjennom Instagram. Funkisbanden legger også ut ukesoversikter og presenterer gjestesnappere på Instagram, sier Hannah Lunden. Spørsmål kan man stille enten man ønsker å være anonym eller ikke. "Når vi frivillig setter oss i denne situasjonen og deler hverdagen vår på Snapchat, er det en selvfølge at vi skal svare på spørsmål», sier Hannah Lunden. Hun sier til Handikapnytt at seerne kommer tett på hverdagen til de funksjonshemmede, og det blir mer autentisk gjennom videobloggene. Jo mer folk vet om funksjonshemmede, jo lettere er det å være åpen og imøtekommende.

Rakkestad sier det er opp til hver enkelt gjestevlogger (videoblogger) hva de er bekvemme med å svare på. De setter pris på at folk spør på en respektfull måte. «Snapper hvor vi viser hvordan vi gjør ting, der seerne får demonstrert hvordan jeg flytter meg, hvordan jeg legger meg, er spesielt populære» legger hun til. Funkisbanden vil gjerne ha flere gjestevloggere. De som er interessert, kan sende en melding på Instagram og skrive litt om seg selv. Mange ulike funksjonsnedsettelser blir presentert gjennom gjestevloggere. Funkisbanden vet at mange funksjonshemmede og folk som jobber for funksjonshemmede synes der er lærerikt å følge dem. Hannah Lunden vet at det finns mange nyskadede som lurer på hvordan ting funker og følger funkisbloggen. De får tilbakemeldinger på at de synes det er godt å se at man bare kan leve vanlig også som funksjonshemmet. Det er ikke «game over».

Saken er fra Handikapnytt:
Dette lurer folk på om funksjonshemmede
.