Empo TV

Klart for Hjelpemiddelmessen Sør-Øst 2022

Arrangeres i 5 byer i mai

Foto: Pixabay.com/Espressolia

Foto: Pixabay.com/Espressolia

Etter å ha vært avlyst de siste 2 årene er det endelig klart for Hjelpemiddelmessen Sør-Øst, som skal rotere mellom byene Kristiansand (3. mai), Skien (4. mai), Drammen (5. mai), Oslo (9. mai) og Fredrikstad (10. mai) i perioden 3. - 10. mai.

Publisert:

- Det føles fantastisk å komme i gang igjen, sier lederen for foreningen Hjelpemiddelmessen Sør-Øst, Arne Øvrebø, som om kort tid kan ønske besøkende velkommen i 5 byer. En gruppe frivillige fra ulike firmaer, samt foreningens eget styre, er godt forberedt, og Øvrebø legger ikke skjul på at det har vært en tung tid for de som arrangerer publikumsmesser.

- I 2020 hadde vi alt klart da Norge ble stengt ned i mars. I 2021 kom vi ikke engang så langt at vi fikk sendt ut innbydelser til utstillerne, sier han.

Men nå gjøres det klart for hjelpemiddelmesse i 5 byer på Østlandet, og nytt av året er at Valhall Arena er vertskap for Oslos hjelpemiddelmesse. Ekeberghallen, som vanligvis er vertskap for Hjelpemiddelmessen, er fremdeles under ombygging. - Hit kan du komme for å få tips og ideer, og ikke minst prøve ulike hjelpemidler. For mange er et messebesøk første steg i prosessen med å skaffe seg et hjelpemiddel, sier Øvrebø.

Det er ca. 65 utstillere som deltar på årets hjelpemiddelmesser, og de fleste av utstillerne vil være å finne i alle de 5 byene der Hjelpemiddelmessen foregår. Arne Øvrebø sier at messene er en viktig arena for leverandørene.

- Messene gir hjelpemiddelbransjen en anledning til uformell kontakt med publikum. De er særlig opptatt av å vise frem produkter som er nye på avtale med NAV og dermed tilgjengelige hos hjelpemiddelsentralene, sier han.
Øvrebø kommer også med noen tanker rundt hjelpemidlenes utvikling.

- For eksempel lages rullestoler av helt andre materialer i dag. På 80-tallet var det vanlig med stål. Det gjorde stolene tunge og vanskelige å bruke. Nå har vi mye lettere materialer, som karbon, aluminium og titan. Mulighetene for å tilpasse hjelpemidlene til den enkelte er dessuten blitt mye større. Den elektroniske utviklingen har også åpnet helt nye muligheter, ikke minst på kommunikasjonsområdet, sier han.


Les hele saken:
– Fantastisk å komme i gang med hjelpemiddelmesser igjen

Kilde: Handikapnytt