Empo TV

Og årets spellemann er... TIX!

Fredag vant Andreas "TIX" Haukeland prisen for Årets spellemann 2020 under Spellemannpris-utdelingen på NRK 1. Med dette følger han i fotsporene til Sigrid, Alan Walker og Markus & Martinus.

Publisert:

TIX mottok prisen foran fansen hans, som av smittevernhensyn satt i biler som var stilt opp rundt ham. - Jeg lager musikk til og for folket, og jeg anser meg som dyktig til å lage musikk som blir en viktig del av mange folks hverdag. I en tid hvor vi ble revet fra hverandre har jeg forsøkt å samle oss, sier han til VG. I likhet med mange andre måtte også TIX se langt etter konserter med tusenvis av tilskuere, men under 2 uker etter at Norge stengte ned i fjor kom landeplagen "Karantene" ut på markedet. - Fokuset mitt har vært å følge folket gjennom tiden vi var i, særlig ved at tematikken i låtene samsvarer med utviklingen i samfunnet. Jeg vil lage musikk som løfter oss når vi trenger en opptur, og trøster oss når vi sliter, sier han. Ifølge TIX selv har han ikke hatt fri siden 12. mars 2020 - ettersom han vil gjøre seg mest mulig tilgjengelig for fansen. - Jeg har trosset råd og anbefalinger, og deltatt på ting som kanskje ikke anses som "strategisk riktig" i musikkbransjen som Allsang på grensen og Melodi Grand Prix. Det har jeg gjort nettopp fordi jeg tror det gir folk mye glede å se meg der, sier han. Og når vi snakker om MGP er det ikke lenge til TIX skal reise nedover til Rotterdam i Nederland for å forsvare de norske fargene i Eurovision Song Contest. .

Siden karrieren hans begynte på midten av forrige tiårhar TIX måttet leve med dårlige terningkast og strenge anmeldere, og etter at han vant Melodi Grand Prix 2021 med låta "Fallen Angel" møtte TIX Dagbladets anmelder Anders Grønneberg til debatt i NRKs debattprogram "Debatten", ettersom sistnevnte hadde sagt at han skulle spise TIX' pannebånd. På spørsmål fra VG om de strenge anmelderne har vært til hjelp for han, svarer TIX: - Nei, vet du hva, karrieren min er det fansen min som skal ha takken for, ikke musikkanmelderne. Men siden mange av anmeldelsene har vært så usaklige skjønte jeg tidlig at jeg ikke kunne la andre legge føringer for hvordan musikken min burde høres ut. Jeg lærte tidlig at allsang hos folket overdøver musikkanmeldelser.

Les hele saken: TIX er Årets Spellemann 2020 – VG

Kilde: VG

Publisert av: Anders Teslo