Empo TV

Et old-boys-band og et sirkus

Mandag var det klart for nok en MGP-kunngjøring, hvor 4 nye finalister ble presentert. Lørdag 6. februar kommer følgende bidrag til å stå på startstreken:

Publisert:

  1. Landeveiens Helter - "Alt det der"

Bandet Landeveiens Helter består av Rune Rudberg, Dag Ingebrigtsen, Lars Erik Blokkhus og Stian "Staysman" Thorbjørnsen. De fire medlemmene har mer enn god erfaring med å opptre foran et stort publikum; noe som kan komme godt med når de på lørdag skal opptre foran et tomt studio. Sangen deres, "Alt det der", handler om at livet, til tross for at ting ikke alltid har gått som det skulle, har vært verdt å leve likevel.

Funfacts: Av de fire er det Rune Rudberg som har lengst erfaring når det kommer til MGP; med deltagelse i 1989, 1990, 1992*, 1996*, 2001 og 2017**. Lars Erik Blokkhus var i 2012 med som vokalist i gruppa Plumbo, mens Stian "Staysman" Thorbjørnsen deltok i 2015 som den ene halvdelen av duoen Staysman og Lazz. Dag Ingebrigtsen debuterer i MGP-sammenheng, og mange vil kjenne ham igjen fra gruppa The Kids - samt samarbeidet med Torstein Flakne. Og ennå har vi ikke nevnt "Rosenborgsangen"...

  • Vokalist i bandet Scandinavia
  • **Vokalist i Rune Rudberg Band

2. KiiM - "My Lonely Voice"

30-årige Kim Rune Hagen kan sies å være en skikkelig telemarking; han er født i Porsgrunn, vokst opp i bygda Heddal og bor for tiden på Notodden. Kims artistkarriere fikk en pangstart da han ble nr. 3 i Idol 2007, og siden var han med i bandet Spinning Foundation, som bl.a. står bak Odds Ballklubb-sangen "Vi har kommet hjem". I en periode la Kim musikkerlivet på hylla ettersom han ville bli eiendomsmegler, men siden fant han ut at han ville arbeide med musikk igjen. Bidraget "My Lonely Voice" er basert på hans egne følelser og opplevelser.

3. Royane - "Circus"

I løpet av dets 65 år lange historie har det vært mer enn én gang at Melodi Grand Prix (og Eurovision Song Contest) har vært omtalt som et sirkus, og dermed det ganske passende at ukens 3. bidrag heter, nettopp, "Circus". Bidraget fremføres av 28-årige Royane Harkati, som har spanske og marokkanske røtter, og hun er et kjent navn for de som er på TikTok og Instagram, der hun fremstår med humor og stil. Royane har i tillegg vært med i sesong 3 av TV-programmet "Influenserne".

4. Marianne Pentha og Mikkel Gaup - "Pages"

Marianne Pentha (40) og Mikkel Gaup (53) kommer fra hhv. Østerdalen og Alta, og har samarbeidet ved flere anledninger. Marianne har hatt en lang karriere i musikkbransjen, bla. deltok hun i den første sesongen av "The Voice", og hun medvirket også på julealbumet "Juleroser". Pentha har også den samiske stemmen til Elsa i Disney-filmen "Frost 2".

Mikkel Gaup er en fyr som egentlig ikke trenger noen introduksjon. I 34 år har han vært en del av norsk og samisk kulturliv, og i årenes løp har han joiket på opptredener i inn- og utland, og opptrådt sammen med black metal-bandet Dimmu Borgir, samt Trine Rein. Men det er som skuespiller Gaup har markert seg best, med filmer som "Veiviseren" (1987) og "Kautokeino-opprøret" (2008) og vi kommer ikke utenom NRK-julekalenderen "Jul i Blåfjell" (1999). "Pages" er årets andre MGP-bidrag som inneholder joik; det første er "Monument" med KEiiNO.

Les hele saken: Her er artistene i MGP 2021 – MGP (nrk.no)

Kilde: nrk.no, filmweb.no

Publisert av: Anders Teslo