Empo TV

Gjør deg klar for BlimE 2021!

For 12. gang arrangerer NRK Super den årlige vennskapskampanjen BlimE, og fredag ble både sangen og dansen sluppet.

Publisert:

Årets sang heter "Dynamitt", og fremføres av Nicolay Ramm, kjent fra NRK Sportens "Helt Ramm"-sendinger, der han har gitt ut mesterskapsrelaterte låter. - Vi har skrevet en låt som 12 år gamle Nicolay ville likt å høre. "Dynamitt" er en oppfordring til til å følge magefølelsen og stole på at du er bra nok. Ikke la deg herse med eller bli ledet inn i vennskap eller hobbyer som ikke føles riktig, sier Ramm, som har skrevet "Dynamitt" sammen med Petter Bjørklund Kristiansen. Komponist er Anders Nilsen, som i 2014 sto bak (og fremførte) landeplagen "Salsa Tequila".

En annen viktig del av BlimE er den årlige BlimE-dansen, som passer til den offisielle sangen. I år fikk barn og unge muligheten til å sende inn video av sin favoritt-dansebevegelse, og koreografien (altså hvordan man skal danse) er nå på plass, etter at man har gått igjennom nær 800 dansevideoer. - Jeg trives godt når jeg får jobbe med prosjekter som har litt ekstra hjerte, så å få jobbe med årets BlimE-dans er en ære. Vi skal ikke undervurdere ringvirkningene av noe så enkelt som å danse. Å danse sammen kan bygge broer, skape nye vennskap, og gi mestringsfølelse og rom for individualitet. Det er lite som skaper samhold som det universelle språket musikk og dans, sier Martin Lilleberg, som har koreografert dansen sammen med Karoline Berge Hammersmark.

Prosjektleder for NRK Super, Ida Kvamme Hartmann, sier at alle som har lyst, kan danse med. - Det er alltid så rørende å se alle dansevideoene vi får tilsendt fra hele Norge og også fra langt utover landegrensene. I år håper vi at ikke bare skoler og barnehager, men også idrettslag, seniorsenter og arbeidsplasser, sender inn dansevideoer. Alle er velkomne til å være med på BlimE, og vi håper flest mulig blir med i dansen, sier Hartmann.

I år arrangeres BlimE-dagen fredag 19. november, og senere i høst kommer tegnspråkversjonen av "Dynamitt". Da slippes også den samiske versjonen av sangen, og denne blir fremført av Elin Oskal.

Les hele saken: Årets BlimE-dans er her – NRK Presse – Pressemeldinger, - bilder og kontaktinformasjon

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo