Empo TV

Kortvokste vil normalisere det å være annerledes i ny dokumentarserie

Foto: Pxhere

Foto: Pxhere

4 unge voksne, Aleksander, Didrik, Hanne og Åsne skal fortelle om sin egen hverdag i TV2s nye dokumentarserie «Kort og lovende», som starter søndag 14. august. Alle har de forskjellige livshistorier om hvorledes det er å være kortvokst i en verden som er konstruert for høye mennesker. I dokumentaren får vi se at er vanlige mennesker med vanlige jobber og bidrar i samfunnet akkurat som andre mennesker.

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2022 kl 14:40

Programredaktør i TV2, Kathrine Haldorsen sier i en pressemelding at TV 2-serien handler om hva sosial stigmatisering og utenforskap gjør med mennesker. Alexander Karlsen El Younousei (25) er freelance skuespiller og kommer fra Fredrikstad. Han var i starten skeptisk til å være seg selv i en dokumentar,siden han er mest vant til å gå inn i ulike roller. Hans første rolle var i serien «Kong Curling». Han syns det er viktig å fortelle folk at man kan få til det man vil bare en jobber hardt nok for det.

Bergenseren Didrik Hjertaker Grevskott (31) jobber med miljø og sjømatsikkerhet ved Havforskningsinstituttet. Han sier at det er mange mennekser som opplever begrensninger både synlige og usynlige. Håpet hans er at denne tv-serien vil være med på å belyse et fargerikt felleskap og øke foks forståelse. Hanne Eline Jørgensen (23) fra Lørenskog fortalte til Romerikes Blad at hun har mottatt stygge kommentarer allerede. Likevel gleder hun seg til å vise folk hvordan hun lever.

Hun jobber med helse miljø og sikkerhet og i tillegg er hun regnskapsfører. På fritiden er hun sekretær for Norsk Interesseforening for Kortvokste. Hun ville være med i dokumentaren for å vise at man kan leve gode fullverdige liv selv om man har en funksjonsnedsettelse. Denne serien er med på å normalisere annerledeshet og vil vise tv-seerne at vi lever et liv som ligner deres. Åsne Alstad Hanto (28) er opprinnelig fra Lie, men bor i Oslo. Jobben hennes som markedskonsulent for Kirkens Nødhjelp.

I tillegg jobber hun med grafisk rmateriell for organisasjonen. Mesteparten av fritiden går til å lede i Norsk interesseforening for Kortvokste. Hun ønsker å vise at selv om man er kortvokst har man like muligheter i arbeidslivet og til å studere det man vil. -Vi har mål og ddrømmer som alle andre- vi må bare ta i bruk litt andre metoder for å nå den ser Asne. Hun håper at serien vil bidra til å bryte ned fordommene som finnes i Norge og vise at kortvokste er helt vanlige mennesker

Saken er fra Handikapnytt:

Gleder seg til å vise hvordan de lever på TV – men gruer seg til hetsen