Empo TV

Få barn får brillestøtte

Den nye brillestøtten møter motbør

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

I 2022 fikk bare 10 prosent av barna som hadde rett på briller brillestøtte. Nå mener optikerbedriftenes bransjeorganisasjon, Synsinformasjon, at den nye brillestøtten ikke er like treffsikker som den forrige.

Publisert:

I en pressemelding skriver Synsinformasjon at mens det fra myndighetenes side ble hevdet at ca. 140.000 barn var berettiget til å få brillestøtte, var det bare 14.000 som søkte og fikk innvilget støtten. Organisasjonen mener at det begrensede antallet skyldes at den nye brillestøtten ikke treffer så godt som den forrige gjorde, og peker på at utgiftene til synsundersøkelse ikke dekkes av den nye ordningen. - Det er leit at vi ikke har kommet lenger enn at synsundersøkelsen av barn og unge fortsatt må betales fullt ut av foresatte. Synsundersøkelsen gir informasjon om et barn trenger synshjelpemidler eller annen oppfølging i helsevesenet, sier daglig leder i Synsinformasjon, Tina Alvær.

Dagens brillestøtte, der alle barn under 18 år får dekket 75 prosent av kostnadene til briller, ble innført 1. august 2022 av den rødgrønne regjeringen. Innføringen skjedde etter at Solberg-regjeringen kuttet i støtten til barnebriller. Kuttet ble i sin tid skarpt kritisert av organisasjoner for funksjonshemmede og den daværende opposisjonen på Stortinget.

Les hele saken: Få barn får brillestøtte

Kilde: handikapnytt.no