Empo TV

Publikum får slippe til under årets ESC

Nå er det ikke lenge igjen til den 65. Eurovision Song Contest i Rotterdam (ESC); for om litt over 2 uker skal 39 land, inkludert Norge, kjempe om heder og ære i Ahoy Arena, som er en del av messesenteret Rotterdam Ahoy.

Publisert:

Torsdag ga den nederlandske regjeringen klarsignal til at det på hver av de tre sendingene (semifinalene + finalen) kan være 3.600 publikummere tilstede. For å komme inn i arenaen må publikummerne være testet senest 24 timer før de ankommer arenaen, og man skal slippes inn puljevis i egne tidsvinduer. I etterkant av konkurransen må publikummerne teste seg. Tidsvinduene, testingen og årets ESC generelt blir fulgt med på av forskningsprosjektet Fieldlab Events, som skal forske på hvordan konkurranser av en slik størrelse kan arrangeres på en trygg måte, slik at man unngår nye koronautbrudd. Martin Österdahl, som tok over etter Jon Ola Sand som ESCs "sjef", sier i en pressemelding at man er glad for den nederlandske regjeringens avgjørelse, og at dette vil få den gode, gamle ESC-stemningen tilbake.

PS! Lørdag ble det klart når de ulike prøvene finner sted i Rotterdam, og Andreas "TIX" Haukeland skal ha sin første prøve søndag 9. mai, mens den neste kommer onsdag 12. mai. Samlet sett foregår prøvene fra 8. - 15. mai, og selve konkurransen foregår mellom 18 - 22. mai.

Les hele saken: Det blir publikum i Eurovision! - (escnorge.no)

Kilde: escNorge.no

Publisert av: Anders Teslo