Empo TV

Tix følte seg som den stygge andungen-vant MGP og ble en svane

Andreas «TIX» Haukeland er vinneren av Melodi Grand Prix 2021 med sangen «Fallen angel»: – Jeg har veldig lenge følt meg som den stygge andungen. Men det viser seg at en dag blir den stygge andungen en svane. Det sier den gråtende vinneren ...

Publisert:

Andreas «TIX» Haukeland er vinneren av Melodi Grand Prix 2021 med sangen «Fallen angel»: – Jeg har veldig lenge følt meg som den stygge andungen. Men det viser seg at en dag blir den stygge andungen en svane. Det sier den gråtende vinneren av årets Melodi Grand Prix, Tix til NRK. Til VG sier TIX at seieren gjør ham ydmyk. Han sier han har «enorm» ærefrykt for Eurovision og kjenner på presset en slik konkurranse bringer. Det føles veldig stort. Jeg har jo ikke akkurat hatt musikkeliten i ryggen kanskje, iallfall ikke anmelderne. Men jeg har prøvd å gjøre så godt jeg kan for folket. Det er kjempestort at folket har vært der for meg og.

VG skriver at under fremføringen av vinnersangen da seieren var et faktum, kom han med en oppmuntring til de som har det vanskelig: – Husk at det alltid finnes en vei ut av mørket. Enten så går det bra eller så går det over, sa artisten fra scenen før han begynte å synge igjen. TIX har vært åpen om sin egen psykiske helse, og at han på et tidspunkt ønsket å ta sitt eget liv. Tix sin manager viser til intervjuet han gjorde med Lindmo på NRK, der han snakker om temaet. Det var i Lindmo at Andreas Haukeland fortalte om sin oppvekst og problemer relatert til Tourettes syndrom og tvangslidelsen OCD (obsessive-compulsive disorder). Han fikk kallenavnet «tics», siden tilstanden toruettes syndrom kan fremkalle ufrivillige bevegelser eller lyder, kalt tics. Derav artistnavnet TIX. – Jeg var usikker, følte meg utrygg, og var redd for å gjøre feil, artisten TIX ble det motsatte. TIX trosser alle som sier hva som er riktig, går med pels på sommeren og solbriller innendørs. I hodet sitt er han best og fryktløs, sier han blant annet til VG.

Jeg vil representere Norge på en respektfull måte. Jeg er vettskremt – jeg er livredd. For en gangs skyld har dere klart å gjøre TIX-ern ydmyk, sier han om at det norske folk stemte ham frem som vinner.

Saken er hentet fra nrk.no og vg.no

Tix kan hjelpe unge om sliter

Tix vant mgp

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen