Empo TV

Livsvernprisen 2022 til Salum Kashafali

Deles ut mandag 23. mai

Foto: Pixabay.com/kytalpa

Foto: Pixabay.com/kytalpa

Tirsdag ble det klart at den norske friidretts-utøveren Salum Kashafali får Livsvernprisen for 2022. Kashafali, som tok OL-gull på 100 meter i Tokyo i 2021, får prisen for sin åpenhet rundt øyesykdommen Stargardts sykdom, og hans engasjement for inkludering. Livsvernprisen deles ut av organisasjonen Menneskeverd.

Publisert:

Stargardts sykdom gjør at synet blir svakere over tid. Da Salum Kashafali kom som flyktning fra DR Kongo i 2003, hadde han 80 prosents syn, og i de 19 årene so har gått har synet hans sunket til 2 prosent. I 2019 ble han klassifisert som paraidrettsutøver, klasse T12 (sterkt svaksynt) med ca. 5 prosents syn. - Når Menneskeverd velger å gi Livsvernprisen for 2022 til Salum Kashafali, så er det fordi han fremstår som et stort forbilde som har klart å forvandle nederlag til en ressurs som skaper håp og livsmot hos svært mange. Vi gleder oss over å gi Salum Kashafali årets livsvernpris, forteller Menneskeverds generalsekretær, Morten Dahle Stærk.

I begrunnelsen for prisen heter det også: "Salum Kashafali har også et stort hjerte for andre, og før jul i fjor ble det kjent at han donerer bort alle premiepengene han har tjent de siste årene til den frivillige organisasjonen Urafiki. Dette er en frivillig organisasjon som bygger skoler for barn i Kongo. Slik vil han også gi barn i hjemlandet den muligheten han selv aldri fikk, og det til tross for at inntektene fra paraidretten ikke er særlig store."

Livsvernprisen 2022 deles ut på Hotel Continental i Oslo mandag 23. mai fra 12:30 - 14:00. Arrangementet er gratis, og dersom du har lyst til å delta utdelingen, kan du melde deg på på menneskeverd.no Dørene åpner kl. 12 samme dag.

Les hele saken:
Salum Kashafali mottar Livsvernprisen 2022

Kilde: menneskeverd.no