Empo TV

Spellemannprisen fyller 50 år!

Årets prisutdeling finner sted lørdag 15. april

Programledere for Spellemann 2022 Selma Ibrahim og Yosef Wolde-Mariam.
 Foto: The Oslo Company/NRK

Programledere for Spellemann 2022 Selma Ibrahim og Yosef Wolde-Mariam. Foto: The Oslo Company/NRK

Siden 1973 har Spellemannprisen - den norske musikkbransjens svar på Grammy-utdelingen - kastet glans over artister, band og låtskrivere, og lørdag 15. april er det klart for den 51. utgaven av prisutdelingen.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2023 kl 13:58

Årets Spellemannpris-utdeling blir sendt fra H3 Arena på Fornebu i Bærum, og årets programledere er artist og Madcon-medlem Yosef Woldemariam og programleder Selma Ibrahim, hvorav sistnevnte har vært å se i NRK-konkurransen "Alle mot 1" denne våren. - Jeg har jo tilegnet livet mitt til musikken, så det føles nesten obligatorisk å si "ja" når de spurte om jeg ville være med å lede jubileumssendingen til Spellemann. Det er fort gjort å glemme, men dette er det største vi har for musikalsk annerkjennelse i Norge, dette er "Grammys", sier Woldemariam til NRK. Han er glad for å ha med Selma på laget. - Selma er perfekt! Hun er ryddig, stødig og strukturert, og jeg er ikke det. Hun er også morsom og fin å jobbe med, så dette blir gøy. Selma ser også frem til årets utdeling. - Jeg gleder meg masse til å hedre musikknorge 15. april! Samtidig er det ekstra stort å feire et 50-årsjubilleum. Yosef er dødskul og sammen vet jeg at vi kommer til å lage en skikkelig fin sending, sier Ibrahim.

Arkivfoto: Girl in Red fra den gangen hun fikk prisen for Årets internasjonale suksess 2020.
 Foto: Robin Bøe/NRK/Spellemann

Arkivfoto: Girl in Red fra den gangen hun fikk prisen for Årets internasjonale suksess 2020. Foto: Robin Bøe/NRK/Spellemann

En annen som ser frem til årets Spellemann-utdeling er produsent Paal Ritter Scherven fra Oslo Company, firmaet som skal produsere årets utdeling for NRK. - Vi er utrolig glade for at Selma og Yosef sa ja til å lede Spellemann! Vi merker allerede på prøvene at de vil gi masse god energi til showet, sier Scherven til NRK. Videre sier han: - Vi skal lage en underholdende, morsom og høyverdig sending med meget sterke musikalske innslag. Både for å feire 50 gode musikkår, men aller mest for å feire den fantastiske norske musikken, som vi alle har glede av hver eneste dag - og som vi skal ha glede av i over 50 år til.

Spellemannprisen 2022 sendes på NRK 1 og i NRK TV lørdag 15. april kl. 21:40. Dagen før, fredag 14. april, blir norsk musikkliv markert i alle NRKs radiokanaler ved at det kun spilles norsk musikk. NRK Sápmi sendes det kun samisk musikk denne dagen.

Les hele saken:
NRK: Disse leder Spellemann 2022


Kilde: nrk.no, wikipedia