Empo TV

Paralympics:

Canada stoppet Norge i Curlingkonkurransen

Spillerne fra sølvlaget fra Paralympics i 2018 måtte avslutte den spennende kampen om semifinaleplass etter 6-7 tapet mot en jevnt god motstander. Det norske landslaget i rullestolcurling har bestått av skip Jostein Stordahl, viseskip Ole Fredrik Syversen, Geir Arne Skogstad, lead Sissel Løchen, samt Mia Larsen Sveberg. Det norske rullestol-curlinglaget var også avhengig av utfallet i andre kamper for å kunne ta seg videre.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2022 kl 08:57

NRKs ekspertkommentator, Pia Trulsen mente at Norges siste stein i første omgang hadde gitt Norge muligheten til å ta to poeng, men det ble med det ene. Marginene kunne virke små for NRKs TV-publikum også. Trulsen forteller videre at lagene vant annenhver omgang med ett poeng fram til den femte. Da tok Norge tre poeng, ledet 5-2 og så ut til å ha festet grepet om kampen. I den sjette omgangen tok Canada med seg to poeng, og i den siste ble det tre poeng til canadierne. Nå er fasiten etter endt mesterskap fire seiere og seks tap for Norge.
En seier til Norge hadde gitt curlinglandslaget en trygg plass i semifinalen i Paralympics 2022. Canadierne endte på en bronse, det ble sølv til Sverige og Kina tok gullet hjem. Takk for god innsats til det norske landslaget i rullestolcurling. Merk navnene i årets landslag i rullestolcurling som har bestått av; Skip Jostein Stordahl, viseskip Ole Fredrik Syversen, Geir Arne Skogstad, lead Sissel Løchen, samt Mia Larsen Sveberg. Stordahl, Syversen og Løchen kan vise til en sølvmedalje fra Paralympics 2018.