Empo TV

I Trondheim skal det være fest...

Lørdag 8. januar neste år er det klart for den 21. utgaven av Idrettsgallaen, og samtidig vil det være 20 år siden gallaen fant sted for første gang. Torsdag ble det klart at programleder Carina Olset og komiker Yousef Hadaoui skal lede jubileumssendingen, som går fra Trondheim Spektrum.

Publisert:

- Hjertet mitt banker for idretten. Jeg har selv spilt fotball og kjent på viktigheten av være en del av organisert idrett i oppveksten. Fotballen ga meg venner for livet og holdt meg unna trøbbel, sier Hadaoui i en pressemelding som NRK har , som, er kjent fra NRK-serien "Svart Humor", der han - ved siden av å ha intervjuet folk på gata om ulike temaer - har hatt sin egen variant av "Vil du bli millionær", nemlig "Vil du bli tusionær". Tidligere i år ledet han også det direktesendte showet "Festen etter fasten", i tospann med Dagsrevyens Rima Iraki. Carina Olset har erfaring fra NRKs sportssendinger, men hun har aldri ledet Idrettsgallaen. - Dette oppdraget har jeg siklet på siden jeg begynte i dette yrket, så jeg er utrolig glad for å få sjansen når når det blir skikkelig fest i Trondheim, sier Olset i den samme pressemeldingen. Og det er ikke første gang at Carina og Yousef møtes på TV: - Både da han var gjest i VM-studio og da vi spilte inn "10 på Topp" i 2018. Han er en godgutt og et fyrverkeri, som jeg ler veldig mye av og med, så dette blir skikkelig artig, sier hun. Under gallaen skal det deles ut priser i 12 kategorier, og én av disse er Årets navn, som seerne skal stemme frem. Nominasjonene til Idrettsgallaen offentliggjøres mot slutten av 2021.

Det er første gang i Idrettsgallaens historie at sendingen går fra Trondheim, og arenaen er Trondheim Spektrums A-hall, som har plass til 12 000 personer (8900 sitteplasser). Hallen, som sto ferdig i 2019, har tidligere vært vertskap for noen av kampene i håndball-EM for menn 2020, samt den norske finalen i Melodi Grand Prix samme år. Selve Idrettsgallaen hadde sin første sending lørdag 5. januar 2002, og fra da av har det vært årlige utdelinger. Fra 2002 - 2005 hadde Idrettsgallaen fjorårets tall i tittelen, men fra og med 2006 ble årstallet endret til året gallaen ble avholdt i. Dermed blir neste års idrettsgalla hetende "Idrettsgalla 2022".

Les hele saken: Carina og Yousef leder Idrettsgallaen – VG

Kilde: vg.no, nrk.no, wikipedia.no

Publisert av: Anders Teslo