Empo TV

Nils Arne Eggen hedres med idrettshall i hjemkommunen Orkland

Skal stå ferdig i 2023

Foto: PxHere

Foto: PxHere

19. januar i år ble det klart at trenerlegenden Nils Arne Eggen hadde gått bort. Nå skal han hedres i hjemkommunen Orkland med en ny storhall.

Publisert:

- Det har vært snakk om hvordan vi kan ta vare på arven etter Nils Arne Eggen, og nå mener vi at vi har funnet den ideelle måten å gjøre det på, sier leder for Orkla FK, Kjetil Kroksæter, til NRK. Klubben har gått sammen med Orkland IL om å lage en ny idrettshall som skal hete "Nils Arne Eggen Arena", og den kommer til å koste 112 millioner kr. - Vi bygger et monument over en stor idrettsleder. Et monument som er større enn det noen annen idrettsleder har fått, sier Kroksæter.

Nils Arne Eggen Arena skal etter planen inneholde friidrettsbane, et stort treningsrom, undervisningsrom og fotballbane. Banen skal ligge i nærheten av Orkdal videregående skole som i 2023 fyller 100 år, og målet er at hallen skal stå ferdig til skolestart det året. Inne i hallen vil de besøkende oppdage bilder, kjente sitater og postulater, kort sagt, ting som er en del av Eggens filosofi.

Les hele saken: https://www.nrk.no/trondelag/nils-arne-eggen-far-egen-arena-oppkalt-etter-seg-ved-orkdal-videregaende-1.15873358

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo