Empo TV

Ask får "ikke vurdert" etter 13 års skolegang

Nå mener faren hans at kunnskapsministeren bør se på saken

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

17-årige Ask Larsen har Downs syndrom, men bortsett fra det er han som ungdommer flest. Til nå har Ask nesten ikke hatt en eneste fraværsdag på skolen, men når vitnemålet hans kommer om to år vil det stå "ikke vurdert". Nå mener faren til Ask at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) må se på saken.

Publisert:

- Det er ingen som blir så vurdert som Ask. Han har samtaler med skolen flere ganger i året om mål og delmål og kunnskapsmål. Likevel, når han har gått alle de rundene i tretten år, så vil han få "ikke vurdert" på vitnemålet. Det kjennes ikke rettferdig, sier Ronnie Mag Larsen til VG. Torsdag morgen skrev han et innlegg på Facebook, som bl.a. inneholdt følgende:

"Om to år er 13 års skolegang over, kanskje blir det folkehøgskole, kanskje kan han få jobb i en bokhandel, en restaurant, et galleri, eller noe annet. Etter 13 lykkelige år på skolebenken, med nesten null timer og dager fravær, der lærerne hver dag har skrevet i en bok hvordan dagen har vært, hvordan ting har gått, hvordan han har det. Så går han altså til slutt ut skoleporten, pyntet for anledningen , og med seg får han et vitnemål hvor det står: Ask Larsen: IKKE VURDERT."

- Det går kanskje an å skrive "til stede" eller "gjennomført". Han har hatt engelsk i hele oppveksten, så han kan lese engelsk. Han kan matte på sitt nivå, så kanskje er det mulig å skrive at han har gjennomført. Det synes jeg han fortjener, for han har ikke et eneste fravær, sier Larsen. Både han og Asks mor jobber som skolelærere, og på den måten oppdaget de hva som kom til å stå på Asks vitnemål når han er ferdig med skolen. - Vi så på vitnemålet til endel elever med downs, som kona mi hadde hatt, "ikke vurdert" sto det på alle. Hva i alle dager er dette, lurte vi på, sier Larsen videre.

Kort tid etter Facebook-innlegget ble Larsen kontaktet av kunnskapsminister Brennas rådgiver. Larsen forteller at ministeren ønsker å se på vitnemål-saken, og at de skal snakkes nærmere. Dette blir bekreftet av Brennas rådgiver.

Les hele saken: Ask (17) har Downs syndrom - får «ikke vurdert» etter tretten års skolegang

Kilde: vg.no