Empo TV

Peter Pan vender tilbake - som live-action-film

Og 15-årige Noah er historisk

Filmplakat

Filmplakat

Fredag 28. april har "Peter Pan & Wendy", Disneys nyinnspilling av animasjonsfilmen "Peter Pan" fra 1953 (som i sin tur er basert på den britiske forfatteren J.M. Barries roman om Peter Pan), premiere på Disney Plus. Og en av skuespillerne fra filmen har allerede rukket å bli historisk.

Publisert:

Britiske Noah Matthews Matofsky (15) er den første skuespilleren med Downs syndrom som har en sentral rolle i en Disney-film. Han spiller Slightly, som er lederen for de bortkomne guttene. - Det var en fantastisk opplevelse, sier Matofsky i et intervju med avisen The Sun. Han fortsetter: - Jeg hadde min egen trailer og fikk fantastiske venner. Alle sammen fikk lære å fekte med sverd, og jeg elsket det.

Under filmingen ble det også tid til hygge, og en dag ble det hyret inn en stor isbil for å servere is til skuespillerne. Og han som hyret isbilen - og serverte isen - var ingen ringere enn Jude Law, som spiller filmens skurk - Kaptein Krok. Ifølge The Sun var Matofsky svært interessert i Peter Pan-universet, noe som gjorde at replikkpuggingen gikk strålende. - Jeg hadde masse linjer jeg måtte lære meg veldig fort, men det var bare skikkelig spennende og jeg koste meg med det, sier Matofsky. Ifølge moren hans sendte Matofsky inn en casting-video som førte til et møte med filmens regissør, David Lowery, og etter hvert som tiden gikk skal Lowery og Matofsky ha oppdaget at de hadde en felles fascinasjon over filmen "Fluenes herre".

I tillegg til Noah Matthews Matofsky og Jude Law blir også Alexander Molony, Ever Anderson og Yara Shahidi å se i filmen som hhv. Peter Pan, Wendy og Tingeling.

PS. "Peter Pan & Wendy" er ikke den eneste nyinnspillingen fra Disney som kommer i år, for fredag 26. mai er det kinopremiere på nyinnspillingen av "Den lille havfruen".

Les hele saken: https://www.filmweb.no/filmnytt/1512184

Kilde: filmweb.no