Empo TV

Truls fikk ikke gå i eget Kaptein Sabeltann-kostyme i Dyreparken

Truls Bentsen (25) har Downs syndrom og elsker Kaptein Sabeltann. Med eget kostyme av helten besøker han jevnlig dyreparken i Kristiansand. Der ble han i sommer bedt om å ta av seg kostymet. Vakten mente han kunne forvirre barna og forveksles med de andre skuespillerne.

Publisert:

Truls Bentsen (25) har Downs syndrom og har en dyp kjærlighet for den berømte sjørøveren. Ifølge moren, Hege Solheim, som også har laget drakten til han, så har Truls brukt kostymet sitt flere ganger i dyreparken de siste to årene, og har alltid blitt ønsket velkommen av personalet. Men denne gangen ble han bedt om å ta av seg kostymet.

Etter hendelsen forklarer Terje Formoe, skaperen av Kaptein Sabeltann, at det har skjedd en glipp og at han personlig har sendt en melding til Truls for å unnskylde. Han forsikrer Truls om at han alltid vil være hjertelig velkommen tilbake i dyreparken. Formoe påpeker også at det kan være utfordrende å vurdere hvert enkelt publikum individuelt, spesielt når det er så mange besøkende som under parkens travleste sesong i juli.

- Truls er en flott kaptein, sier Formoe.

Dagbladet får opplyst at det i juli vanligvis kommer 500 000 gjester til Dyreparken, som ifølge Terje Formoe kan gjøre det vanskelig å holde styr på når det skal brukes skjønn. Det blir vanskeligere å vurdere hvert enkelt publikum individuelt.

Samtidig vil han også forsvare vaktene og ungdommene som jobber i parken.

- Vi er mennesker og gjør feil. Vi gjør alt vi kan for å rette opp, sier han.

Dyreparkens kommersielle direktør, Morten Skaastad forklarer at de voksne kan få beskjed om å «pynte seg ned», fordi de kan forveksles med skuespillerne. Dette kan skape forvirring blant barna, mener han. I en epost til Dagbladet skriver Skaastad at publikum må ta av seg hatt, jakke, sminke, eller andre framtredende elementer. Det skal være tydelig at dette er en gjest og ikke en av de offisielle karakterene og en skuespiller ansatt i Dyreparken.

Terje Formoe sier til Dagbladet at han ønsker å finne en ordning som er sikker nok til at slike hendelser ikke gjentar seg. Formoe syns det er fint å se reaksjonene på sosiale medier. Der er mye hjertevarme for folk som Truls.

- Det er noe av det jeg vil at Kaptein Sabeltann og hans univers skal stå for. Det gjør jobben meningsfull avslutter Terje Formoe

Les hele saken på DB.no:
Kostymenekt for Truls - Skuffet