Empo TV

VI-stiftelsens ambasadør satser på seiling for funksjonshemmede

Foto: PxHere

Foto: PxHere

Tidligere Paralympics-seiler Bjørnar Eriksen har i flere år vært seiltrener for Tønsberg seileforening. På Wang Toppidrett kan ordinær studiespesialisering kombineres med spesialisering innen ulike idrettsgrener. Både for de unge uten, men også med funksjonsnedsettelser. Nå ønsker Eriksen å fremme seiling for funksjonshemmede og har fått økonomisk hjelp gjennom stiftelsen VI.

Publisert:

Norges idrettsforbund og DNB i samarbeid med den norske Regjeringen opprettet nettopp VI-Stiftelsen for å støtte satsing på Toppidrett for funksjonshemmede i følge Seilemagasinet og Google. Eriksen har med sin 16 år lange bakgrunn som medaljegrossist i NM, EM, VM, OL for funksjonsfriske og Paralympics for seiere med funksjonsnedsettelser. I tillegg jobber Bjørnar Eriksen for Olympiatoppen Østlandet. Tillitten Olympiatoppen har gitt ham som funksjonshemmet instruktør og erfaren seiler toppes med den prestisjefylte utnevnelsen som Ambassadør for VI-stiftelsen. Ifølge magasinet har han deltatt i 4 Paralympics. I 2016 fikk han 5. plass da Paralympics ble arrangert i Rio de Janeiro-Brasil.

Nå satser «Ambasadør»- Bjørnar Eriksen videre som leder av Tønsberg seilforening. Her kan personer med nedsatt funksjonsevne og interesse for seiling få gode muligheter til å trene langs kysten i Vestfold. Sommer og seiling for personer med fysiske og psykiske utfordringer vil ha gode forutsetninger både for seiling og sosialt fellesskap. VI ønsker dessuten å bidra til at seiling skal kommer tilbake i det paralympiske programmet.

Saken er fra Seilemagasinet.no:
Vil fremme seiling for funksjonshemmede

Nøkkelord

#seilingVis flere