Empo TV
Asbjørns Julekalender på TV2
 Foto: TV2

Asbjørns Julekalender på TV2 Foto: TV2

Om NRKs og TV2s juletilbud

Mye bra å se frem til i desember

Fredag 1. desember kan vi åpne første luke i adventskalenderen, og på denne dagen begynner også juletilbudet å rulle og gå på både TV og radio. Her er noe av det du kan kose deg med i julen.

Publisert:

NRK 1 og NRK Super byr på sesong 2 av suksessen "Snøfall", der vi får være med Noah på hans reise til juleriket Snøfall. Og med seg på reisen har han Selma, Ruth, Julius, Winter og Pil, samt resten av gjengen i Snøfall som vi ble kjent med i sesong 1.

https://www.nrk.no/video/933d04a0-8077-4346-a6d9-48d452bc001a

For de som er glade i å høre på podkaster slippes det tre slike fra NRK til jul. Live Nelvik og Ronny Brede Aases julepodkast "Julestemning med Live og Ronny" vender tilbake 1. desember, og de yngre lytterne kan kose seg med "Jul på brannstasjonen" (som handler om brannbamsen Bjørnis) og "Natt i Labyrint", som er en del av "Labyrint"-serien på NRK Super.

Les mer om NRKs juletilbud: https://www.nrk.no/presse/jul-og-advent-pa-nrk-2023-1.16645186TV2s hovedjulekalender for 2023 er sesong 2 av "Asbjørns julekalender", som blir ledet av Asbjørn Brekke (Espen Eckbo). Han kommer hver dag i desember til å få besøk av kjendiser i juleverkstedet sitt. "Asbjørns julekalender" sendes kl. 21:40 på TV2 Direkte hver dag i desember. Den første sesongen av "Asbjørns julekalender" ble sendt på TV Norge i 2015.

TV2 Zebra sender i år to klassikere av noen julekalendere, nemlig "The Julekalender" (1994) og "Vazelina Hjulkalender (2000). "The Julekalender" handler om den engelsk-trønderske nissetrioen Hansi, Fritz og Gynter, som må finne nøkkelen til gammelnissen Good Old Gammel Noks spilledåse. Serien har gitt oss uttrykk som f.eks. "Bob-bob-bob" (Benny Jensen), "It's hard to be a nissemann" (Hansi), "Det e bærre lækkert!" (potetbonden Olaf Sand) og "Olaf! Æ står under misteltein!" (Olafs kone, Gjertrud Sand).

"Vazelina Hjulkalender" handler om bandet Vazelina Bilopphøggers, som spiller en karikert versjon av seg selv. 1. desember oppdager de at selveste Julenissen har kræsjlandet i bilopphøggeriet deres. Han forteller høggerne at ozonlaget har blitt så hullete at han ikke klarer å fly med reinsdyret sitt, Rudolf, for å levere julegaver, og nå sitter han bom fast. Heldigvis får Julenissen kost og losji hos de fire høggerne, som fyrer med bildekk. I mellomtiden er det høytidelig åpning av høyfjellshotellet Blazerfjell Panorama Apartments, som ligger på en høyde overfor bilopphøggeriet. Men når hotellets direktør, Inga Toppen (som styrer Blazerfjell sammen med investorene Hans Fredrik, Hans Christian og Hans Preben), åpner døren til peisestuens veranda, siver det tykk, svart røyk inn i rommet...

Slik blir jula på NRK

Kilde: nrk.no, tv2.no/tvguide