Empo TV

Forsinkede taxier gjør at jeg mister verdifull trening -ikke sjåførenes feil

Amir Hashamis (30) er styremedlem i Handikapforbundets ungdom og er bosatt sentralt i Oslo. Han har hatt Cerebral Parese hele livet og for å mestre hverdagen er han avhengig av livsnødvendig trening. -For å komme meg hjemmefra ved Majorstuen og til disse aktivitetene trenger jeg transport med drosje. Men sjåførene møter imidlertid sjelden til rett tid, hvilket medfører at jeg nesten alltid er sen.

Publisert:

- Tenk at det eneste transportmiddelet du hadde tilgjengelig alltid var kronisk forsinket, og at du nesten uten unntak kom for sent til jobb, trening og henting i barnehagen. Utenkelig, tenker du. Velkommen til mitt liv.

 Noen ganger er han så forsinket at treningen er ferdig før drosjen er fremme, og i stedet for å glede seg til treningen, har han alltid en stor klump i halsen dagen før. Han grubler over om drosjen er tidsnok i dag, eller hvor mye av treningstiden som går tapt på veien det.  Hashamis forteller til Vårt Oslo at om en samtale han hadde med en sjåfør på en reise fra Gardermoen og hjem til Majorstua. Sjåføren kunne fortelle at Pasientreiser tidligere på dagen hadde rekvirert ire drosjer til to  ektepar  som skulle fra samme sted til til samme sted. Hva er logikken bak dette?  

Det er jo ikke rart at mine reiser alltid er forsinket når rekvirenten av drosjeturene bestiller i hytt og vær.

Pasientreiser har vært i hardt vær i mange år. Derfor er det svært påfallende at systemet ennå ikke er grundig gjennomgått slik at det kunne ha fungert mer optimalt for lenge siden.

Dette vil ikke bare bedre hverdagen til brukerne av disse reisene betraktelig, men det vil også gjøre det triveligere for de sjåførene som kjører for Pasientreiser. Det er tross alt ikke deres feil at systemet er lagt opp som det er.

Sjåførene er som regel usedvanlig hyggelige og hjelpsomme, og det er synd at disse ofte får skylden for et problem de ikke kan råde over.

Saken er hentet fra vartoslo.no:

- Jeg må ta drosje til livsnødvendig trening, men forsinkede sjåfører gjør at jeg mister verdifull treningstid

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen