Empo TV

Jesper Saltvik Pedersen vant sin 3. medalje i Paralympics 2022

Tok gull i alpint superkombinasjon

Jesper Saltvik Pedersen i aksjon under Para-VM på Lillehammer
 Foto: Lillehammer 2021/Samuel Andersen

Jesper Saltvik Pedersen i aksjon under Para-VM på Lillehammer Foto: Lillehammer 2021/Samuel Andersen

Fredag startet de 13. paralympiske vinterlekene i den kinesiske hovedstaden Beijing, og en av de som har fått en pangstart på lekene er Jesper Saltvik Pedersen, som har tatt 3 medaljer i løpet av lekenes 4 første dager.

Publisert:

- Dette har vi trent mye på, sa Saltvik Pedersen etter at gull-løpet var overstått. Et løp der hele ni av kunkurrentene kjørte ut. - Det var "bumpy", ja, la han til. For slalåmløypa i mandagens superkombinasjon var såpass oppkjørt og oppvarmet at utøverne slet med å holde seg i sporet, og Pedersen avslørte at han utnytter erfaringene som han hadde gjort seg da han trente på bløtt føre på Folgefonna.

Saltvik Pedersen har hatt litt av en start i Beijing. Lørdag vant han sølv i utfor, så ble det gull i super-G, og nå ble det altså gull i superkombinasjon. - Det er kult å ta det andre gullet i dag. Det er egentlig full uttelling, sier Pedersen, som skal roe seg ned før han skal jakte på mer edelt metall senere i uka. - Det er tredje dagen på rad med renn, så det er klart det tar på. Men vi er bra trent, legger han til. NRKs ekspertkommentator Beate Haugen, som var Pedersens trener under vinter-Paralympics i Pyeongchang (Sør-Korea) i 2018, var imponert over løpet hans. - Han kjørte med hodet. Han risikerte ingenting, sa Haugen da gullet var sikret. Sidekommentator Ole Kristian Stoltenberg var også imponert. - Det ble en krevende omgang i en tøff slalåmløype under vanskelige forhold, sa Stoltenberg.

Les hele saken:
NRK: Avslørte gulloppskriften etter seier i kaosrenn

Kilde: nrk.no

#AlpintVis flere