Empo TV

Mann med Parkinson ble nektet adgang til utested - Vant i diskrimineringsnemda

Foto: Illustrasjon, PxHere

Foto: Illustrasjon, PxHere

En novemberkveld i fjor skulle de to kameratene på et utested i Oslo for å hygge seg. Servitøren tolket den Parkinsonsyke mannens ubalanse med at han var ruset og nektet ham alkoholservering.

Publisert:

Etter at de først hadde forlatt utestedet, returnerte vennen for å prøve å forklare situasjonen igjen. Da fikk han beskjed fra servitøren om at han måtte kunne dokumentere en slik diagnose for å få servering.

Innehaveren av utestedet påpekte at det bare var alkoholservering som ble nektet – ikke adgang, og at gjester med en tilstand som kan forveksles med beruselse, må kunne legge fram dokumentasjon på diagnosen. Slike situasjoner fører ofte til vanskelige vurderinger argumenterer innehaveren videre, og siden staben ikke kan foreta medisinske vurderinger ber man derfor om dokumentasjon. Dette skal være i tråd med råd fra kommunens skjenkekontrollører.

Men servitøren hadde ikke bedt om en slik dokumentasjon da gjesten først ble nektet, og den avviste gjesten med Parkinsons sendte klage til Diskrimineringsnemnda dagen etter hendelsen.

Nemda konkluderte med at restaurantgjesten ble ikke tatt på alvor og viser til at gjesten reagerte på ikke å bli trodd, og at begge gjestene avviser at det ble spurt om dokumentasjon på diagnosen.

Nemda var enstemmig i avgjørelsen da restauranten ble dømt for diskriminering.

Saken er fra Handikapnytt: Felt for diskriminering av edru gjest med Parkinsons

#ParkinsonVis flere