Empo TV

Dissimilis ute med spillefilm;

Klart for westernmusikalen "Megatown"

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

For første gang i norgeshistorien er en kinofilm som kun har utviklingshemmede skuespillere på rollelista klar for kinolansering. Lørdag 28. januar er det premiere på westernkomedien "Megatown" i Drammen, og dersom filmen slår an kan det være at resten av landet får glede av den.

Publisert:

Det er medlemmer av Megabandet Drammen (som er tilknyttet Dissimilis) som medvirker i filmen, som foregår i den idylliske westernbyen Megatown. I byen dyrker innbyggerne magiske urter som, dersom innbyggerne spiser dem, gir dem utrolige sangstemmer, men en dag ankommer noen skurker som vil ha tak i urtene. Nå ligger Megatowns skjebne i hendene på Hero - byens svar på Morgan Kane.

Filmen var egentlig ment som en musikkvideo, som skulle vises som et ledd i Megabandets 30-årsjubilleum. Men underveis i arbeidet vokste ideen, og resultatet har blitt til en 1 time lang storfilm. Filmen er regissert av Mattias Høyem, Frøydis Fossli Moe og Kjetil Sviland, og den er er spilt inn i fornøyelsesparken High Chaparral i sør-Sverige.

Les hele saken (fra 02.10.2022): I denne filmen spiller kun personer med funksjonsnedsettelser

Kilde: nrk.no, facebook.com, filmweb.no