Empo TV

"Cammo" skal selges til utlandet

Sesong 2 begynner torsdag 11. april

Foto: NRK

Foto: NRK

21. mars var det den internasjonale dagen for Downs syndrom, og samme dag ble det klart at sesong 2 av NRK-serien "Cammo får premiere torsdag 11. april. Men det var ikke den eneste nyheten som NRK dro opp av hatten.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2024 kl 14:24

For samtidig med at sesong 2 av "Cammo" ble offentliggjort, ble det også klart at serien skal selges til utlandet. Fem europeiske land - Spania, Tyskland, Frankrike, Nederland og Belgia - har inngått en avtale med NRK om at de kan lage hver sin versjon av serien. - Det betyr veldig mykje for meg at serien nå har ein sjanse til å nå ut til et internasjonale publikum, sier Katelyn Garbin, som spiller Kamilla i serien, til NRK. Da den kom var "Cammo" den første norske dramaserien til å ha en person med Downs syndrom i en av hovedrollene, og i ettertid har den blitt sett av over 700.000 seere.

Den første sesongen av "Cammo", som hadde premiere i fjor vår, handlet om influenseren Cammo (Caroline Glomnes), som går konkurs. For å komme seg på bena igjen tar hun på seg jobben som støttekontakt for Kamilla (Katelyn Garbin), en beslutning som skal få uvanlige følger. - Serien fortener det! Det er viktig å vere synleg, og at alle kan forstå at vi er like alle andre: også vi har draumar og eit ønske om å vere sjølvstendige, legger Garbin til. Hennes kollega, medskuespiller og serieskaper, Caroline Glomnes, stemmer i: - Dette er heilt surrealistisk! At humoren og historia i "Cammo" kan treffe både spanjolar og tyskarar er skikkelig gøy! Hun legger til: - Eg gler meg til å se korleis dei ulike landa tolkar manus, og er så takknemleg for at historia om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millionar menneske.

Randi Ødegård, som er styreleder i Downs Syndrom Norge, synes det er inspirerende at "Cammo" blir solgt til utlandet. - Det gir håp når ein ser at denne tematikken finger på tvers av landegrenser, sier Ødegård til NRK. Hun understreker at representasjon er viktig, og at det betyr mye for folk med Downs syndrom å få se andre mennesker med Downs på skjermen. - Alle treng jo ikkje å bli skodespelar, eller leve eit så glamorøst liv som Kamilla i "Cammo". Men det er veldig kjekt at det vi ser på TV resonnerer med vårt eige liv, sier hun videre.

Les hele saken:
«Cammo» til utlandet: – Betyr veldig mykje

Kilde: nrk.no

Nøkkelord