Empo TV

Rapport fra Special Olympics 2023 - onsdag 21. juni 2023

Solid norsk start i Berlin

Illustrerende bilde
 Foto: Pxhere

Illustrerende bilde Foto: Pxhere

4 dager ut i Special Olympics World Summer Games i Berlin har den norske troppen hanket inn medaljer. Og en rytmisk gymnastikk-utøver (RG) har stor grunn til å være fornøyd.

Publisert:

- Jeg har aldri vært så stolt av meg selv før, sier RG-utøver Sofia Mathiesen (16), som representerer Stabekk turnforening. I finalen i rytmisk gymnastikk som var på mandag tok hun hele 4 medaljer: gull i vimpel, sølv i tau og ring, samt bronse i ball. - Jeg fikk gull, jeg klarte det, sa Mathisen i en pressemelding fra Norges idrettsforbund etter endt bragd.

Og Mathisen er ikke den eneste RG-utøveren som har kunnet juble over edelt metall, for på mandag ble vårt første gull vunnet av Julie Adele Fjeldengen fra Sarpsborg. Gullet ble tatt i finalen i rytmisk gymnastikk all-around, der det ble konkurrert i redskapene ring, baller, køller og vimpler. Etter at øvelsene var gjennomført ble det kåret en sammenlagtvinner, og her var altså Fjeldengen best.

Les hele saken: Sofia tok fire av fire medaljer

Det norske unified-laget i bowling, bestående av Stian Lindtveit, unified-partner Rune Risvik, Kristine Nygårdsæter og unified-partner Grethe Bergersen vant bronse. - Jeg er veldig fornøyd med bronse i lag. Så nå håper jeg på gull i neste øvelse, sier Stian Lindtveit i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund.

Les hele saken: Klinket til med bowling-bronse i Berlin

Onsdag tok bæringen Maria Nyborg Frøysok gull i dressurridning klasse Level C, i tospann med hesten Toffee. I Level C dressurridning rir utøverne på lånte hester, og ridningen foregår i skritt - uten assistanse. - Jeg er veldig fornøyd, det gikk veldig bra i dag, sa Frøysok i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund. Rytterlandslagets trener, Kari Liavåg, var også fornøyd: - Vi er veldig glade og veldig stolte. Dette er resultatet av mye hardt arbeid, Maria har virkelig lagt ned en stor innsats frem mot disse lekene, sa Liavåg.

Les hele saken: Maria tok gull i dressurridning: – En stor idrettsprestasjon

Kilde: handikapnytt.no