Empo TV

Norges Handikapforbund etterlyse låneordninger for hjelpemidler

Erik Lien fra Oppdal trives godt i jobben som postbud for Oppdal kommune. Han har CP og er avhengig av hjelpemidler for å kommunisere og komme seg rundt. Med den elektriske skuteren kan han også komme seg rundt i nabolaget. Men da skuteren gikk i stykker ble han isolert hjemme og har ikke kunnet jobbe.

Publisert:

I de tre siste månedene har han vært frem og tilbake mellom hjelpemiddelteknikere, NAV og leverandør. Det har vært problemer med både laderen og batteriet, som Nav har prøvd å reparere. For å komme seg til butikken har Eirik tatt drosje 600 meter. Selv om han har fått løfter om at at alt skal være i orden har det vist seg at laderen ikke var til utendørs bruk. Eirik Lien blir fortvilet og forteller til Handikapnytt at han føler seg lurt av NAV som har gitt ham et hjelpemiddel som ikke fungerer.

Norges Handikapforbund NHF foreslår nå at hjelpemiddelbrukere skal få innvilget lån av hjelpemidler. NHF skal møte NAV på et møte i brukerutvalget.

Politisk rådgiver i Norges Handikapforbund, Kristian Lien sier at det kan være mange årsaker til at både mobilitetsscootere og elektriske rullestoler blir stående på verksted i lengere tid.

«I tillegg bruker kommunene lang tid på å kjøre ut hjelpemidler. De fleste gjør dette bare en gang i uka. Selv om hjelpemiddelsentralene forsøker å løse dette så raskt som mulig, er det likevel kritisk å stå uten nødvendig hjelpemiddel».

Lian sier til Handikapnytt at dette påvirker både muligheten for å bå på arbeid, skole, følge opp familie og gjøre daglige gjøremål. Norges Handikapforbund mener det må bli lettere å få låne denne typen hjelpemidler.

NAV sier til Handikapnytt at de har forståelse for at Eirik Lien kan bli både frustrert og oppgitt over at et hjelpemiddel han er avhengig av blir ute av drift i lengre perioder, og beklager de vanskelighetene dette har ført til han.

Les mer:
Isolert på grunn av scooter-trøbbel

Kilde: Handikapnytt