Empo TV
Foto: PxHere

Foto: PxHere

Amerikansk 22-åring ville føde tvillinger med Downs

- Legene anbefalte abort

Da Savannah Combs var hos legen fikk hun vite at hun kunne vente tvillinger. Hun ble lykkelig og forventningsfull, noe ultralydundersøkelsen fort satte en stopper for. Bildene viste at fostrene hun bar på hadde Downs syndrom. Legene oppfordret henne til å gjøre et abortinngrep, men dette var ikke aktuelt for den vordende moren. På Facebook og Tiktok har Savannah lagt ut bilder av døtrene hun elsker.

Publisert:

På denne måten forteller hun om slik livet med små barn er blitt. Hvilket press hun opplevde fra fødselslegene på sykehuset som rådet henne til å abortere. Hun mener at kjærligheten til de små gir henne styrke til omtanke for døtrene selv om de om noen år vil ha større og andre behov. Sjokket da legene fortalte Savannah om Downs-diagnosene og samtidig bagatelliserte abortinngrepet oppfattet hun ikke som en god tjeneste fra legene. Tvert imot. Savannah var raskt ute og trengte kort betenkningstid. Hun sa klart ifra at barna hennes ville hun gjøre sitt beste for å gi en god oppvekst til tross for utfordringene. Moren hennes, som snart ble bestemor gav henne dessuten full støtte.

Alt i uke 29 av svangerskapet startet fødselssriene og fødselen måtte settes i gang. Siden de kom til verden alt for tidlig måtte babyene tilbringe de første ukene av livet på intensivavdelingen. Savannah har lagt ut flere bilder av de små og sier at de er akkurat som alle andre nyfødte barn. Hun skriver på Facebook og Tiktok at det nok fremdeless finnes folk som har meninger om at hun valgte å beholde barn med spesielle behov, spesielt når hun er så ung. Noen har også gitt kommentarer om at de selv ville ha valgt å adoptere bort barna. Stolthet og fri for anger har en mor stått frem i sosiale medier der hun beundres for motet sitt. I gjengjeld sier hun at hun ønsker å støtte andre kvinner som har barn med Downs syndrom.
Savannah har aldri angret på sin beslutning en eneste gang, men sine innlegg på sosiale medier vil hun støtte andre som har barn med Downs syndrom.

Les hele saken:
Kvinne oppfordres til abort da tvillingene har Downs syndrom – nå viser hun stolt frem valget med sterke ord

Kilde: Newsner.com

Nøkkelord